reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga nasza i naszych maluchów

reklama
Niezla jestes Gusia hehe z tak optymistycznym podejsciem.. Ale chyba lepiej wiecej przytyc, bo przy karmieniu piersiu duzo sie traci prawda?

Ja karmiąc piersią zamiast chudnąć tyłam tak mi się jeść chciało, że konia z kopytami mogłam wciągnąć :/ Więc nie reguła na to chudnięcie ale większość kobiet raczej chudnie :)

Ja mam 7,5kg na plusie...i jakos slabo mi ta waga wzrasta....hmmm Wszyscy mi tylko komentarze sla ze dalej chudzielec tylko brzuch odstaje...grrrr

onionek ja na początku się przejmowała teraz mam to w gdzieś:tak: po prostu nie umiem sobie juz odmówic, jestem głodna to jem , mój S. się ze mnie smieje, ale ja nie umiem sie opamiętac, jadłam mało przez miesiąc żeby nie tyc, ale juz nie potrafie, b i tak tyłam .

wiem jaka jestem i wiem ze to zrzuce, a jak nie to coś się wymyśli- może jakieś wczasy odchudzające :-D zresztą ja nigdy chuda nie byłam, nie wiem skad ta anemia u mnie ;) najwyzej bede spacerowac po 8 godzin dziennie z wózkiem zeby się pozbyc tego:-D

Guusia, rzeczywiscie fajne masz podejscie:)i tak trzymac:) u mnie 15 i nie zawsze umiem do tego podejsc z usmiechem...choc sie staram:)mowie sobie, ze skoro pol zycia sie odchudzalam, to drugie pol tez moge;)

gusia prawidlowe podejście :) Z tego co pamiętam to niedawno miłyśmy tyle samo do przodu ale ja teraz przy dietce cukrzycowej zatrzymałam się i przez miesiąc niecały kilogram więc mam 16 na plusie i wagą martwiła się będe po ciązy myślę że w miare łatwo uda się to zrzucić tymbardziej że w ciąży miałam zakaz robienia prawie wszystkiego... A normalnie dość aktywna jestem :)

Ja mam 14 do przodu i na pewno do 20 dobiję. Moja mama po 1 porodzie potwornie schudła, podobno wyglądała jak worek kości obciągnięty skórą. Mówiła, że to ze stresu, bała się, że sobie nie poradzi i ciągle się martwiła o mojego brata - stąd też pewnie taki z niego mamisynek jest ;-)U mnie może być podobnie, bo ja jestem strasznym nerwusem i jak mam nerwowy okres to nie jestem w stanie zbyt wiele zjeść. Nno ale zobaczymy, jakby co, to będę spacerować z wózkiem jak piszecie od rana do nocy ;-)

reklama
Schudniecie, i ja mam taka nadzieję, dietka mnie hamuje mocno.
Moja śliczna, młoda koleżanka z pracy, dwa lata temu w ciąży przytyła 25 kg! Było to widać, bo wczesniej taki chudziak z niej był. I pięknie zrzuciła, szybko wróciła do pracy i do aktywności fizycznej-sport. Dzisiaj , ba juz od roku chudzielec ponownie. A bardzo się bała, że nie wróci. Jak się chce, to się da , prawda ? :-)

Do góry