reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga nasza i naszych maluchów

Właśnie- nie ma co się tak bardzo przejmowac tymi kilogramami na plusie , później szybko uciekają, ja tez już mam pewnie z 17 na plusie, bo ostatnio na wizycie było 16. zresztą nie wiem nawet, zważę się dopiero koło 10 sierpnia na wizycie :)

reklama
Moja waga wczoraj 31 tydzien 61 kg, na plusie 9 kg.

Marta,a jak tam Twoja waga? Bo ciekawa jestem czy znowu tak samo, czy cos sie zmieniło?

Pamietam, ze w I ciazy przytyłam 17 kg, ale startowa waga byla niska, zeby nie powiedziec za niska, bo byłam mega chudzielec, wazylam przy swoim wzroscie 54 kg. I powiem Wam, ze zaraz po porodzie uciekło te 7 kg- dzidzia, łozysko, wody...ale 10 kg zostało, i to na dłużej. Póżniej gdy karmiłam spadało, ale to trwało dobre kilka miesiecy, ale do wago 54 kg juz nie wrocilam, zostalo na stale jakies 57 kg, dlatego moje startowe z tej ciąży 62 kg- to bylo i dla mnie zdziwienie, ze przez swieta tak sobie przybralam, a potem ciąża i znowu na plusie. Ale nie jest zle, waga przestala galopowac i mam szanse , ze moze wroce do normalnej wagi.
Mnie w tym wieku trduniej chudnąć :baffled:

Beniaminko jak zwykle masz racje,z tymi kilogramami to bardzo różnie jest- nie zawsze łatwo wrócić do wagi z przed ciąży... ja w pierwszej przytyłam 16 i po 3 miesiącach juz ich nie bylo.... ale moja kuzynka urodziła 4 miesiące temu swojego synka , ma ona 34 lata przytyła 30 kilo i niewiele udało jej się zrzucuć :( myśle ze to kwestia wieku ( metabolizm jednak po 30 roku zwalnia)...

Jutro się zważę i dam Ci znać... Wydaje mi się, że idziemy łeb w łeb :D:-D:-)

A wiesz, ile waży maleństwo? Mój 2.200 :-)

To jutro czekam na wiadomosc czy idziemy łeb w łeb;-):-)

W zeszły czwartek czyli w 30 tyg. malenstwo wazyło około 1450 g. wiec Twoje sporo wieksze. Ale chyba nie musze sie martwic, bo ginek nic nie mówił odnosnie tego ze za mały bejbik.

To jutro czekam na wiadomosc czy idziemy łeb w łeb;-):-)

W zeszły czwartek czyli w 30 tyg. malenstwo wazyło około 1450 g. wiec Twoje sporo wieksze. Ale chyba nie musze sie martwic, bo ginek nic nie mówił odnosnie tego ze za mały bejbik.

Jak wiadomo trzeba brać jeszcze poprawkę na wagę jaką podają :-) Zawsze jest granica błędu. Mój to szykuje się z tych większych... 3.800... Ale pożyjemy... zobaczymy :D Jeszcze trochę mnie lekarz nastraszył, że mały może zechce wcześniej wyjść bo ma ciasno u mnie w brzuszku ;P Ale ja się śmieję i mówię, że gdzie chłopak lepiej będzie miał?! Jutro melduję się z wagą!!!

ja po wczorajszej wizycie ważę 67,9 kg czyli na plusie prawie 10 kg:szok: w obu poprzednich ciążach przytyłam maksymalnie 15 kg nie było problemów z zrzuceniem ale teraz trochę się boję bo jednak starsza już jestem no i to trzecia ciąża :tak:

reklama
Do góry