reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga nasza i naszych maluchów

dziewczyny ja przytylam 2 kilo!!! autentycznie jem wszystko, kurcze nie wiem chyba by ten moj lekarz odezwal sie jakby bylo cosik nie tak????

reklama
A u mnie dziś rano pojawiło się magiczne 60.2 :-D Razem 8 kg na plusie (28tc+1) :zawstydzona/y::-:)szok: Hihihi, ale najgorsze, że nie potrafię sobie nic odmówić - wszystko mi bardzo smakuje :D

Marta ja tez niczego sobie nie odmawiam a przytyc nie moge przez tydzien tylko 100g czyli od poczatku 5.6 kg na plusie 31tc
ale moj gin mowi ze mam sie nie martwic bo dzidzia rosnie i zabiera mo niezbedne kg

Marta ja tez niczego sobie nie odmawiam a przytyc nie moge przez tydzien tylko 100g czyli od poczatku 5.6 kg na plusie 31tc
ale moj gin mowi ze mam sie nie martwic bo dzidzia rosnie i zabiera mo niezbedne kg

Zazdroszczę, bo ja na koniec nie chcę wyglądać jak słonik, a czuję, że ku temu zmierzam :D Muszę się za siebie wziąść!!! Hihi ;-) Chociaż narazie mam tylko brzuszek, nic nie poszło w nogi, tyłek, itp. - taki mój urok :D

Zazdroszczę, bo ja na koniec nie chcę wyglądać jak słonik, a czuję, że ku temu zmierzam :D Muszę się za siebie wziąść!!! Hihi ;-) Chociaż narazie mam tylko brzuszek, nic nie poszło w nogi, tyłek, itp. - taki mój urok :D

to tylko sie cieszyc,ale ja sie boje ze przez te dwa miesiace sobie nadrobie bo dzidza najwiecej rosnie ,z moim synkiem w tych tc na plusie juz mialam 20 kg i poszlo wszedzie teraz sie ciesze ze tylko w brzuszek idzie:-D

A u mnie dziś rano pojawiło się magiczne 60.2 :-D Razem 8 kg na plusie (28tc+1) :zawstydzona/y::-:)szok: Hihihi, ale najgorsze, że nie potrafię sobie nic odmówić - wszystko mi bardzo smakuje :D

marta moze juz kiedys pisałam, ale wg suwaczka jestesmy w tym samym tyg. ciazy. I mi tez we wtorek wskoczyło 60 kg, i +8 kg na plusie :-D.

dziewczyny ja przytylam 2 kilo!!! autentycznie jem wszystko, kurcze nie wiem chyba by ten moj lekarz odezwal sie jakby bylo cosik nie tak????

A ile ważyłaś przed ciażą (jaki wzrost)? 2 kg to trochę mało jak na 27 tydzień -bo sam dzidziuś to z 1,2 kg plus wody płodowe, łożysko itd hmmmm najlepiej sprawdzić sobie na jakimś internetowym kalkulatorze wagi w ciązy tam podają minimalną wagę jaką powinno się mieć np Kalkulator wagi w ciąży, Twoja waga w ciąży (Ciąża) | Viggo.pl

Dzięki She*shu :D Mieszcę się w "normie" :-D

Wzrost: 165 cm
Waga przed ciążą: 52 kg
Twoje BMI przed ciążą: 19.1
Twoja waga w poszczególnych tygodniach ciąży:
średnia min. - maks.

Tydz.: 4
52.3 kg

(52.3 - 52.4 kg)

Tydz.: 8
52.7 kg
(52.6 - 52.8 kg)

Tydz.: 12
53.7 kg
(53.4 - 54.1 kg)

Tydz.: 16
55.5 kg
(54.9 - 56.1 kg)

Tydz.: 20
57.5 kg
(56.5 - 58.5 kg)

Tydz.: 24
59.8 kg
(58.5 - 61.3 kg)

Tydz.: 28
62.1 kg
(60.4 - 64 kg)

Tydz.: 32
63.9 kg
(61.8 - 66.1 kg)

Tydz.: 36
65.6 kg
(63.3 - 68.1 kg)

Tydz.: 40
67.4 kg
(64.7 - 70.2 kg)

reklama
No i nie ma się co stresować,że się przytyło o 2-3 kg więcej od innych dziewczyn,bo to wszystko zależy od tego z jaką wagą i przy jakim wzroście zaczynałyśmy ;-) Myślę,że Agatko powinnaś dopytać gina, poprosić go o podanie wagi dzidzi i zmierzenie ilości wód płodowych :tak: I litr to prawie tyle co 1 kg a z tego co pamiętam to tyle ich powinno być w tej chwili około litr (800ml)-jesli jest 500ml to już trzeba być czujnym:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry