reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga nasza i naszych maluchów

dziewczyny ja przytylam 2 kilo!!! autentycznie jem wszystko, kurcze nie wiem chyba by ten moj lekarz odezwal sie jakby bylo cosik nie tak????

reklama
A u mnie dziś rano pojawiło się magiczne 60.2 :-D Razem 8 kg na plusie (28tc+1) :zawstydzona/y::-:)szok: Hihihi, ale najgorsze, że nie potrafię sobie nic odmówić - wszystko mi bardzo smakuje :D

Marta ja tez niczego sobie nie odmawiam a przytyc nie moge przez tydzien tylko 100g czyli od poczatku 5.6 kg na plusie 31tc
ale moj gin mowi ze mam sie nie martwic bo dzidzia rosnie i zabiera mo niezbedne kg

Marta ja tez niczego sobie nie odmawiam a przytyc nie moge przez tydzien tylko 100g czyli od poczatku 5.6 kg na plusie 31tc
ale moj gin mowi ze mam sie nie martwic bo dzidzia rosnie i zabiera mo niezbedne kg

Zazdroszczę, bo ja na koniec nie chcę wyglądać jak słonik, a czuję, że ku temu zmierzam :D Muszę się za siebie wziąść!!! Hihi ;-) Chociaż narazie mam tylko brzuszek, nic nie poszło w nogi, tyłek, itp. - taki mój urok :D

Zazdroszczę, bo ja na koniec nie chcę wyglądać jak słonik, a czuję, że ku temu zmierzam :D Muszę się za siebie wziąść!!! Hihi ;-) Chociaż narazie mam tylko brzuszek, nic nie poszło w nogi, tyłek, itp. - taki mój urok :D

to tylko sie cieszyc,ale ja sie boje ze przez te dwa miesiace sobie nadrobie bo dzidza najwiecej rosnie ,z moim synkiem w tych tc na plusie juz mialam 20 kg i poszlo wszedzie teraz sie ciesze ze tylko w brzuszek idzie:-D

A u mnie dziś rano pojawiło się magiczne 60.2 :-D Razem 8 kg na plusie (28tc+1) :zawstydzona/y::-:)szok: Hihihi, ale najgorsze, że nie potrafię sobie nic odmówić - wszystko mi bardzo smakuje :D

marta moze juz kiedys pisałam, ale wg suwaczka jestesmy w tym samym tyg. ciazy. I mi tez we wtorek wskoczyło 60 kg, i +8 kg na plusie :-D.

dziewczyny ja przytylam 2 kilo!!! autentycznie jem wszystko, kurcze nie wiem chyba by ten moj lekarz odezwal sie jakby bylo cosik nie tak????

A ile ważyłaś przed ciażą (jaki wzrost)? 2 kg to trochę mało jak na 27 tydzień -bo sam dzidziuś to z 1,2 kg plus wody płodowe, łożysko itd hmmmm najlepiej sprawdzić sobie na jakimś internetowym kalkulatorze wagi w ciązy tam podają minimalną wagę jaką powinno się mieć np Kalkulator wagi w ciąży, Twoja waga w ciąży (Ciąża) | Viggo.pl

Dzięki She*shu :D Mieszcę się w "normie" :-D

Wzrost: 165 cm
Waga przed ciążą: 52 kg
Twoje BMI przed ciążą: 19.1
Twoja waga w poszczególnych tygodniach ciąży:
średnia min. - maks.

Tydz.: 4
52.3 kg

(52.3 - 52.4 kg)

Tydz.: 8
52.7 kg
(52.6 - 52.8 kg)

Tydz.: 12
53.7 kg
(53.4 - 54.1 kg)

Tydz.: 16
55.5 kg
(54.9 - 56.1 kg)

Tydz.: 20
57.5 kg
(56.5 - 58.5 kg)

Tydz.: 24
59.8 kg
(58.5 - 61.3 kg)

Tydz.: 28
62.1 kg
(60.4 - 64 kg)

Tydz.: 32
63.9 kg
(61.8 - 66.1 kg)

Tydz.: 36
65.6 kg
(63.3 - 68.1 kg)

Tydz.: 40
67.4 kg
(64.7 - 70.2 kg)

reklama
No i nie ma się co stresować,że się przytyło o 2-3 kg więcej od innych dziewczyn,bo to wszystko zależy od tego z jaką wagą i przy jakim wzroście zaczynałyśmy ;-) Myślę,że Agatko powinnaś dopytać gina, poprosić go o podanie wagi dzidzi i zmierzenie ilości wód płodowych :tak: I litr to prawie tyle co 1 kg a z tego co pamiętam to tyle ich powinno być w tej chwili około litr (800ml)-jesli jest 500ml to już trzeba być czujnym:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry