reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga nasza i naszych maluchów

reklama
Ja juz jestem cieższa o 8 kg, waze całe 60 kg:szok: (27+5). W ciagu 3 tyg. 2 kg, chyba musze nie podjadac non stop. A dzidzia nie wiem, bo usg nie miałam.

Ja w ciągu 5 tyg 4 kg na plusie czyli od początku w sumie 6...lekarka zdziwiła się i dwa razy wchodziłam na wage bo powiedziała że brzuch malutki i stwierdziła że w cycki mi chyba poszło bo nogi nadal nam jak patyki.

Ja na 30tc+5dni prawie 7kg na plus, z czego malutka prawie 2kg. Nie chciałabym przytyć już więcej niż 3kg, myślicie że to możliwe jak zostało jeszcze 2 m-ce?

kasialle ja tez nie chciałabym więcej niż 5 kg już czyli jak Ty mieć tylko lub aż 10 kg na całą ciążę ale nie wiem czy nam się uda ;) Mam nadzieję , że tak w sumie niby piszą że w ostatnich miesiącach już sie tak nie przybiera ale ja np najwięcej w 2 ostatnich tyłam :/

kasialle ja tez nie chciałabym więcej niż 5 kg już czyli jak Ty mieć tylko lub aż 10 kg na całą ciążę ale nie wiem czy nam się uda ;) Mam nadzieję , że tak w sumie niby piszą że w ostatnich miesiącach już sie tak nie przybiera ale ja np najwięcej w 2 ostatnich tyłam :/

Mi do 10 tylko 2 kg brakuje:tak:, wiec chyba sie nie zmieszcze, bo u mnie prawie 3 m-ce do terminu. Ale pocieszam sie, ze moja bliźniaczka schudła po dwóch ciązach w szybkim czasie, to i u mnie moze tak bedzie. Ona tez tyła sporo pod koniec ciazy, az lekarz z niej zartował, ze jeszcze rośnie.

dolanczam do klubu tych co chca przytyc w sumie 10kg:) zobaczymy jak to wyjdzie "w praniu" bo to chyba tez zalezy czy sie nie przenosi ciazy

u mnie jak na razie od pocztku 5kg

Tez bym chciala tylko 10 kg, ale u mnie to juz prawie niemozliwe. Przez tydzien doszlo kolejne pol kilo, czyli w sumie 8 do przodu. Mam nadzieje, ze w moim przypadku sprawdzi sie to, ze waga w ostatnim trymestrze tak nie skacze.

Wy tu piszecie o tym ze chcialybyśćie przytyć 10 kilo do końca a mnie już jest więcej o 14, ale o dziwo od tygodnia stoje w miejscu. A tam wagą bede się martwiła po porodzie ważne żeby mała rosła zdrowo mamusia sobie jakoś poradzi :)

reklama
U mnie też będzie zdecydowanie więcej niż 10 - mam nadzieję, że nie przekroczę 20. Już jest 11 do przodu a jeszcze prawie 3 miesiące przede mną. Ale ograniczyłam do minimum słodycze (właściwie do zera) i trochę rozważniej się odżywiam, więc może nie będzie bardzo źle.

Do góry