reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga nasza i naszych maluchów

Ja od początku przytyłam jak narazie z dwa kilo mój maluszek za to waży juz 500g i mierzy 22cm wiec jest dobrze mam nadzieje ze taki przyrost wagi utrymam bo potem bedzie cieżko a jestem w 23tygodniu :)

reklama
Ojjj to ja juz 8 kg,ale kończy się 2 trymestr i mam nadzieję,że w trzecim trochę mniej mi przybędzie -chciałabym zakończyć z 12 kg na plusie :zawstydzona/y:

She shu to mozliwe, pierwsza ciąże zakończyłam z 12,5 kg na plusie i dosyc szybko udało sie zrzucić. Teraz tez mam sie pilnowac, bo do malych kobiet to ja nie naleze... Na razie 4 kg do przodu. Wagę babelka poznam za tydzien.

jak Wy to robicie, że tak mało przybieracie na wadze?
Ja przytyłam około 9kg a to dopiero 23tydz... jak tak dalej pójdzie to będe jak słoń wyglądać... mam 166cm wzrostu i ważę już prawie 80kg! No ale ja tłumaczę to tak po części niedoczynnością tarczycy... po porodzie trzeba będzie się za siebie zabrać i zrzucić to wszytko...ojj będzie cieżko

Paula jesli masz niedoczynność tarczycy pod kontrola to nie powinnas juz przybierać na wadze. Wiem co mówie , bo mam za soba walkę z tym paskudztwem. Niedoczynnośc wyszła mi w 1. ciazy i wszystko sie zmieniło, leki bede brac juz do konca zycia. Ale dziecko jest OK i z nim takze. A ja dostałam przykazanie nie przytyć! wiec ograniczanie słodkości i duzo warzyw i owoce nie-słodkie.

Witam :) Ja przytyłam 5kg do chwili obecnej, czyli ważę 65.5 (dokładnie :)) Moja córcia wg USG waży 740. W pierwszej ciąży przytyłam 12kg

Paula jesli masz niedoczynność tarczycy pod kontrola to nie powinnas juz przybierać na wadze. Wiem co mówie , bo mam za soba walkę z tym paskudztwem. Niedoczynnośc wyszła mi w 1. ciazy i wszystko sie zmieniło, leki bede brac juz do konca zycia. Ale dziecko jest OK i z nim takze. A ja dostałam przykazanie nie przytyć! wiec ograniczanie słodkości i duzo warzyw i owoce nie-słodkie.

Ja również kontroluję tarczycę jestem pod stałą opieką endokrynologa. Na chwilę obecną wyniki mam dobre, ale od czasu kiedy wyszła prawda o mojej tarczycy sukcesywnie tyję mimo że moje nawyki żywieniowe są takie same... wiadomo że teraz nic nie zdziałam, ale po porodzie muszę ostro podietkować i poćwiczyć żeby wrócić do mojej prawdziwej wagi:tak:

reklama
24 tydzień 10 kg na plusie, lekarz powiedział ze za duzo jem albo cukrzyca, dobilo mnie to
Kasiona, dziwny ten Twój lekarz..10 kg przy Maluszkach to ma być dużo??? ja mam 9 do przodu i to ja z obawą wchodziłam na wagę a moja ginka mówi, że jak najbardziej oki.. :-) najwięcej w cyckach i brzuszku :-))))
ja bym się nie martwiła, zrobisz cukier i zobaczysz, że wszystko będzie oki :-)

Do góry