reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga nasza i naszych maluchów

ojej! a u mnie cos strasznego, poczatek 23 tyg. i tez juz 9 kg na plusie!!!!!!!z czego 4 kg, w ciagu 4 miesiaca, teraz jakby sie lekko uspokoilo!a brzuszek niewielki!

U mnie podobnie. W 20 tygodniu miałam 7 kg do przodu, z czego 5 to efekt 4 miesiąca, wcześniej - przez pierwsze 3 miesiące - 1 kg, potem też 1 kg. W dodatku nie wiem, czemu aż tak dużo w 4 miesiącu. Nie miałam mdłości w I trymestrze i to wtedy żarłam jak świnia ;-)

reklama
no ja się wczoraj u lekarza przeraziłam już na moim liczniku 79,2kg a startowałam od 69 a gdzie tu do konca a synuś waży 700gram

dagna , ja tez w miedzy 3 a 4 miesiacem najwiecej przytylam - i to 5 kg w ciagu miesiaca!!!!!!
teraz jestem w 22 tygodniu i od poczatku przytylam jakies 10 kg
a na dokladke mam blizniaki z czego jesden wazy 480 g a drugi 500 g .
i one i ja rosniemy w zastraszajacym tempie ...co to bedzie dalej ....? az sie boje pomyslec :-D

Ja w poprzedniej ciąży tyłam 1 kg na miesiąc, teraz jeszcze nic nie przytyłam, ważyłam się tydzień temu i ważę tyle samo co w listopadzie a 2 kg mniej niż w październiku, a mam już bardzo duży brzuch. Dziwne...

u mnie po dzisiejszej wizycie 2 kg na plusie czyli 55 a mała 510 gram ...brzuszek malutki za to te moje cycyki ogromne wręcz ....

Ja byłam na wizycie 14 maja i wtedy moja waga to 71,5kg,a zaczynałam od jakiś 64-65kg. Najwięcej jak dotąd przybrałam też tak w okolicy 3-4 miesiąca-może dlatego,że wygonili mnie z pracy na L4 i nie wiedziałam początkowo co ze sobą zrobić, więc dbałam o siebie;-) i jadłam:-). Teraz chyba się troszkę uspokoiło. Za to też najbardziej urosły mi chyba piersi,bo zawsze miałam miseczkę A bądź małe B,a teraz ledwie w C się mieszczę. Ale to akurat mogłoby zostać;-):-). Nie wiem ile waży Maleństwo,bo miałam bardzo szybką wizytę (16.05 miałam komunię synusia) i nie miałam czasu na męczenie lekarza.

reklama
Do góry