reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga nasza i naszych maluchów

ojej! a u mnie cos strasznego, poczatek 23 tyg. i tez juz 9 kg na plusie!!!!!!!z czego 4 kg, w ciagu 4 miesiaca, teraz jakby sie lekko uspokoilo!a brzuszek niewielki!

U mnie podobnie. W 20 tygodniu miałam 7 kg do przodu, z czego 5 to efekt 4 miesiąca, wcześniej - przez pierwsze 3 miesiące - 1 kg, potem też 1 kg. W dodatku nie wiem, czemu aż tak dużo w 4 miesiącu. Nie miałam mdłości w I trymestrze i to wtedy żarłam jak świnia ;-)

reklama
no ja się wczoraj u lekarza przeraziłam już na moim liczniku 79,2kg a startowałam od 69 a gdzie tu do konca a synuś waży 700gram

dagna , ja tez w miedzy 3 a 4 miesiacem najwiecej przytylam - i to 5 kg w ciagu miesiaca!!!!!!
teraz jestem w 22 tygodniu i od poczatku przytylam jakies 10 kg
a na dokladke mam blizniaki z czego jesden wazy 480 g a drugi 500 g .
i one i ja rosniemy w zastraszajacym tempie ...co to bedzie dalej ....? az sie boje pomyslec :-D

Ja w poprzedniej ciąży tyłam 1 kg na miesiąc, teraz jeszcze nic nie przytyłam, ważyłam się tydzień temu i ważę tyle samo co w listopadzie a 2 kg mniej niż w październiku, a mam już bardzo duży brzuch. Dziwne...

u mnie po dzisiejszej wizycie 2 kg na plusie czyli 55 a mała 510 gram ...brzuszek malutki za to te moje cycyki ogromne wręcz ....

Ja byłam na wizycie 14 maja i wtedy moja waga to 71,5kg,a zaczynałam od jakiś 64-65kg. Najwięcej jak dotąd przybrałam też tak w okolicy 3-4 miesiąca-może dlatego,że wygonili mnie z pracy na L4 i nie wiedziałam początkowo co ze sobą zrobić, więc dbałam o siebie;-) i jadłam:-). Teraz chyba się troszkę uspokoiło. Za to też najbardziej urosły mi chyba piersi,bo zawsze miałam miseczkę A bądź małe B,a teraz ledwie w C się mieszczę. Ale to akurat mogłoby zostać;-):-). Nie wiem ile waży Maleństwo,bo miałam bardzo szybką wizytę (16.05 miałam komunię synusia) i nie miałam czasu na męczenie lekarza.

reklama
Do góry