reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga nasza i naszych maleństw:)

reklama
Kurcze... kobietki aż sie boję iść w poniedziałek na wizyte... bo zawsze po wizycie ważę się w domu żeby porównać wagę z gabinetu z tą "domową" i zawsze był 1 kg rożnicy, ale zawsze tylko ten jeden i zawsze równo. No i na ostatniej wizycie 3 tyg temu okazało się że przez 5 tyg nic nie przytyłam i mój ginek powiedział że teraz mam przytyć 1-2 kg bo to niemożliwe na tym etapie żeby nic nie tyć bo wtedy za dużo dzidziolek zabiera z mojego organizmu i stąd te coraz gorsze wyniki. No ale zmierzam do tego że chyba za bardzo poszalałamm... bo od tej wizyty na której "zalecono" mi przytycie do najbliższego poniedziałku miną 3 tygodnie a ja według domowej wagi jestem już 4 kg do przodu!!!!!!!!!!!!!!! I teraz to mnie chyba ginek zrówna z ziemią że przesadziłam :szok: no ale pożyjemy zobaczymy... ;-)

No i chciałabym przytyć jak niektóre z Was tylko 5/6 kg... :-D

Aneciu, ja przez 2 tygodnie przytyłam 3 kg, więc się nie przejmuj... i dostałam opieprz od gina.. no ale jem normalnie, ale może to woda sie gromadzi w organizmie...

U mnie w ciągu miesiąca 1,5 kg +, w sumie od początku 9,5 kg z tym że wagę wyjściową najpierw miałam wyższą, schudłam i dopiero od 4 miesiąca zaczęłam tyć.

Dziewczynki to ja w drugą stronę-wczoraj się ważyłam (9 dni po porodzie, wcześniej nie miałam do tego głowy), mam na plusie 1,5 kg (z 10 kg, które nazbierałam), a że na początku ciąży schudłam właśnie o te 1,5, wróciłam do wagi sprzed ciąży. Nawet nie wiem, kiedy i jak to się stało:) Nie martwcie się więc, zgubicie wszystko co trzeba:)

reklama
Wuzelku wow, no to jest pocieszenie;))

Kobietki ja też pewnie dostanę opieprz od ginka...tak jak kiedyś... od początku mam 12-13kg na plusie, a w ten weekend idę jeszcze na wesele...nie wiem jak to zrobię, bo tam takie pyszności będą ale będę musiała się zaprzec murem i nie jeść
nawet nie martwię się o tę wagę bo wiem, ze to nie tak dużo, ale jak sobie pomyślę o tym ginku...

Do góry