reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga nasza i naszych maleństw:)

reklama
ale w ostatnich tygodniach waga spada a nie rośnie:-D w 9 miesiącu traci sie ok 0,5 kg na tydzień fizjologicznie.

Niekoniecznie tak musi być że waga spada. Ogólnie w wiekszości przypadków waga jednak rosnie co jest wywolane przede wszystkim puchnięciem.

Ja obecnie w 34 tygodniu mam 13 kg na plusie.

No ja plasuję się gdzieś u szczytu stawki :zawstydzona/y: 7.07 przy ostatniej wizycie było 20 kg na +, od tamtej pory nie sprawdzałam, ale jakoś specjalnie się tym nie przejmuję, bo wszyscy zgodnie twierdzą, że wcale tego nie widać, oprócz brzuszka oczywiście :-D

a ja wlasnie sie wazylam 23.06.2010 wazylam 63 ateraz 66 kurcze 3 kg wiecej ale chyba teraz mi sie woda zbiera bo czuje jak glownie rekach puchne

No ja juz tez chyba mam na plusie 20. Od ostatniej wizyty (3 tygodnie temu) i tak mam na bank co mnajmniej 3 na plus. Ale teraz strasznie puchne. Musialam pierscionki posciagac (ledwo to zrobilam!), bo palce zaczely siniec. A palce jak serdelki. Zgiac ich normalnie nie moge. Do tego kostek prawie nie widac.

Ja też chyba dobije do 20 kg a wizyta dopiero 27 także nic nie wiadomo ile po drodze dojdzie :-) pocieszam sie tym, że podobnie jak u inkaa nie widać tych słodkich kg, no zobaczymy później przy zrzucaniu jak to będzie :) słyszałam gdzies że szybciej jest pozbyć sie większej ilosci przybyłych kg w ciąży niż mniejszej, ale wiem ze kazdy organizm jest inny i nie sugeruje sie tym zbytnio, ale mam malutką nadzieje ze zaliczę sie do tych mamusiek szybko zrzucających, zreszta mam silną wolę i mysle że pomoże mi to troszkę :-)

reklama
Też mam nadzieje ze szybko zrzuce te moje 20kg Moja kumpela przytyla w ciazy 25kg i zgubila to w 2 miechy:szok: Nie wiem jak ona to zrobiła chyba poprostu taki organizm ma ....

Do góry