reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga Lipcowych Bobaskow

reklama
Vic dzis ma 3miesiace i 4 dni, tak jak Krzys Kasiulca:tak: i wazy 7800:-D ob.glowki 42, niewiem jaki jest dlugi bo go nie miezyli sama musze to zrobic, ale pomimo przerazajacej liczby wagi to wcale nie jest grubaskiem. W skali w ksiazeczce zdrowia jest w normie.
Kasiulec w czwartym miesiacu sie podwaja:confused: Sadzilam ze tylko na poczatku tak dzieci przybieraja a pozniej juz wolniej.

Rosna nam dzieciaczki...rosna:tak:

Trochę mi ulżyło jak czytam o wadze lipcowiątek :-) mój wczoraj miał 7kg, 41,5 głowa i klata 44 ;-) bo wiecie synek mojej koleżanki, ktory ma 10mcy waży ok 8,5 kg ;-) a z tym przyrostem wagi to chyba do 6mca szybko dzieci przybierają a potem to idzie wolniej :tak:

PS Nasze bicepsy sie rozwijają

Asiulinka oj chlop. chlop:-D naprawde jest co dzwigac:-D
Agnes Best mojego M kuzyn ma syna ktory ma 1,5roku i wazy 11kg, wiec ta waga naszych dzieciatek jest dziwna. Bo niby Vic jest w normie i tamten co wazy 11 tez. A przeciez nie duza roznica miedzy tymi kg a w wieku spora:dry:

reklama
Zastanawialyscie sie jak dzieciaczki przybieraja na wadze wzgledem wieku:
- Do trzeciej doby życia: spadek masy ciała o około 10% masy urodzeniowej.
- Około dziesiątej doby: osiągnięcie masy urodzeniowej.
- Pierwsze trzy miesiące życia: przyrost wagi od 150 g do 250 g tygodniowo.
- Między trzecim a szóstym miesiącem życia: przyrost wagi od 100 do 150 g tygodniowo.
- W drugim półroczu życia: przyrost wagi około 100 g.

Do góry