reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga Kwietniowych Dzieciaczkow

i juz po wizycie uff:-Dmala wazy 5170 i jest 60 cm duza.Ciagnie cyca i rosnie,a moje cyki juz do podlogi prawie siegaja:szok:kiedys jej glowka byla mniejsza niz moja piers no i jej glowka urosla:-) i moja piers tez MASAKRa

reklama
My sie wczoraj ważyłyśmy i jest 5500g. Jestem tylko troszkę zmartwiona bo 3 tygodnie temu mierzyli małej główkę i było 39 cm i wczoraj też 39cm. Przez 3 tygodnie nic nie urosła ta głowina:-(

:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
kurcze zamiast enter wcisnac to se pomylilam i skasowalam wsio!
sszmina moja jedna piers to tez mniej wiecej wymiar glowki Danielka:tak:
anusiach moj maly z kolei przybiera na wadze ale nie urosl wzdloz
moze to tak jest raz rosnie tamto a raz owamto:-D

Raport po wczorajszej wizycie u pediatry:

Kuba ma 6 tygodni - waga: 4200 g (przy wyjsciu ze szpitala 2930 g, a w wieku 2 tygodni 3360 g), dlugość: 56 cm, obwód główy: 37 cm, obwód klatki piersiowej 37,5 cm.

No więc z wagą podobno nie jest najgorzej - w ciągu miesiąca niecały kilogram.....Ale z tego co widzę to Kubuś chyba najmniej przybrał na wadze z kwietniowych dzieciaczkow i chyba wszystkie waż juz wiecej...:confused:

No ale cóz....nadrobimy, nadrobimy......:-p

Moj syncio to mam wrazenie, ze cos za duzo przybiera na wadze ;-):tak:. Wczoraj skorzystalam z wagi w przychodni i wyszlo, ze wazy 6kg. wazony w ubranku z sucha pieluszka, ale mimo wszystko! 6 tydzien i 5 dni!
Anusia_ch a moze tak jest , ze glowka troche wolniej teraz rosnie :confused:
ja mojemu nie mierzylam glowki. zobaczymy czy na wizycie zmierza, bo tez jestem ciekawa.

dziewczyny nie sugerujmy sie waga naszych dzieci wzajemnie, one maja byc usmiechniete i nie skora i kosci i nie 8 podbrodkow to bedzie dobrze :tak:

moja malenka ma 7 tygodni i 5.2 kg w ciuszkach, doktor pokazywal nam na wykresach ze waga jest zgodna ze srednia

po dzisiejszym wazeniu Emilka 5400:tak::-D a tydzien temu miala 5170:szok:lekarz pytal czy to na butelce tak ladnie wykarmiona:-);-) a ja na to ze na cycusiu:-pbyl w szoku hihi

reklama
Do góry