reklama
M
m_ktosia
Gość
u nas na domowej wadze na te 9 miesiecy 9 kilogramkow mloda mi tak wyglada ani za szczupla ani za pulchna, tak w sam raz
jeszcze rzuce okiem na centyle--- idzie wg planu, powyzej sredniej centylowej
wg tabeli powinna miec 73 cm i tak pewnie tez jest (nie chce mi sie mierzyc a mala poki co idzie zawsze wg skali , wiec...)
jeszcze rzuce okiem na centyle--- idzie wg planu, powyzej sredniej centylowej
wg tabeli powinna miec 73 cm i tak pewnie tez jest (nie chce mi sie mierzyc a mala poki co idzie zawsze wg skali , wiec...)
Hej
Jak przeczytałam Wasze posty odnośnie wagi maleństw to przyznam szczerze że sie pocieszyłam. Moja Wiki urodziła się drobna: 2880g i 52 cm a obecnie ma 9 miesięcy waży jakieś 7600 przy wzroście 76 cm. Bardzo często obcy ludzie dziwią się, że moje dzieciątko jest takie małe w tym wieku (pewnie myślą że ja wyrodna matka jeść nie daje). Ostatnio mała ma duży apetyt, ale też i dużo się rusza więc nie wiem czy da sie troszkę utuczyć.
Pozdrowienia dla wszystkich Mateczek drobnych maleństw
Dla pozostałych także oczywiście
Jak przeczytałam Wasze posty odnośnie wagi maleństw to przyznam szczerze że sie pocieszyłam. Moja Wiki urodziła się drobna: 2880g i 52 cm a obecnie ma 9 miesięcy waży jakieś 7600 przy wzroście 76 cm. Bardzo często obcy ludzie dziwią się, że moje dzieciątko jest takie małe w tym wieku (pewnie myślą że ja wyrodna matka jeść nie daje). Ostatnio mała ma duży apetyt, ale też i dużo się rusza więc nie wiem czy da sie troszkę utuczyć.
Pozdrowienia dla wszystkich Mateczek drobnych maleństw
Dla pozostałych także oczywiście
No to jdzinko witam w gronie drobnych dzieci! Basia też nie urodziła się duża (3050 g.) a dzisiaj waży 7740 (dane z ostatniego wtorku), ale teraz przechodziła grypę żołądkową i martwię się, że niestety waga jej spadła przez te wymioty i biegunkę:-(
majkam
mama Danielka i Karolinki
waga 9200 czyli przytyl wciagu 3,5 m-ca 2 kilo
dlugosc 73 cm ostatnio 67 cm , wiec urosl 6cm
glowka 45 cm czyli 2 cm wieksza
dlugosc 73 cm ostatnio 67 cm , wiec urosl 6cm
glowka 45 cm czyli 2 cm wieksza
kasia23-82-23
mama Martysi i Lusi
Dziewczyny Martyna tez miala 2900 jak sie urodzila i teraz tez cos okolo 8 kg wazy.
A Kuba urodzil sie z waga 3215 g.......na poczatku stycznia bylo 7920 g
Widze ze malych maluszkow wiecej sie uzbieralo....razniej mi
Kochane, a z czego u Was wynika niska waga? Taki urok, czy tez maluchy nie chca jesc? I jak z centylami u Was? U nas waga w 10 a wzrost w 50
Widze ze malych maluszkow wiecej sie uzbieralo....razniej mi
Kochane, a z czego u Was wynika niska waga? Taki urok, czy tez maluchy nie chca jesc? I jak z centylami u Was? U nas waga w 10 a wzrost w 50
reklama