reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Waga Kwietniowych Dzieciaczkow

Po dzisiejszej wizycie u pediatry......
waga: 7920 g - myslalam ze z 8 juz bedzie:-(....w ciagu 2 m-cy rowno 0,5 kg, wzrost: 72 cm - 8 m-cy, 1 tydzien

reklama
Anetko nie matrw się bardzo, u nas mała je w miarę... :dry::confused:A waga nadal pewnie poniżej 8 kg, w Wawie zważymy ze wzrostem też coś niecałe 70 cm.. U nas poprostu mała nie chce wyjść z 10 centyla i już!:-):-D

A ja mam ten sam problem co Madziallenka i Aneta. Z wyjątkiem pierwszego miesiąca Basia cały czas przybiera za mało na wadze. Już kilka razy musiałyśmy robić jej badania moczu i krwi. Nienawidzę tego:-( Byłyśmy w środę na szczepieniu i 7700 g. W ciągu ostatnich 6 tygodni przybrała 310 g. I co zrobić, żeby było więcej??? Jedzenia w nią więcej nie wcisnę:-p

MADZIALLENKA, KASIA - no to witam w klubie.....razniej mi ze nie jestesmy sami z tym problemem.
Wlasnie czytalam o wadze w styczniowym numerze "Twojego dziecka"...no i pisza ze optymalna waga jest pomiedzy 25 a 75 centylem. No i oczywiscie ze rozwoj jest harmonijny jesli waga i wzrost znajduja sie w tym samym lub sąsiednich centylach.
I jeszcze ze jesli waga jest w okolicach 90 centyla to juz jest nadwaga.....
U nas oczywiscie jest po drugiej stronie - waga w 10 centylu:sorry2:........a wzrost w 50.....a tak byc nie powinna.
No ale tak jak mowisz KASIU - co zrobi...nie da sie wpychac jedzenia na sile:sorry2:

Waga Natalii z dziś 8 m-cy i 3 tygodnie 10kg 200g, przy wzroście 75cm:-D:-):sorry2:. Ostatnio było 9kg 700g przy wzroście 72cm z dnia 30 listopada. Czyli od ostatniego pomiaru przybrała 500g (w półtora miesiąca).

Moja Olusia na dzien dzisiejszy waga 8500g, a mierzy 75 cm. Przy urodzeniu waga 2760g, a wzrost 53cm. Taka dalej malusia...:zawstydzona/y:

Witaj HONIA :-)
Nic sie nie przejmuj....moj Kuba jeszcze mniejszy i lzejszy, wiec wcale nie jest tak zle z Twoja Olenka ;-)

reklama
Do góry