reklama
Madziallenka
Optymistyczna
Anetko nie matrw się bardzo, u nas mała je w miarę... A waga nadal pewnie poniżej 8 kg, w Wawie zważymy ze wzrostem też coś niecałe 70 cm.. U nas poprostu mała nie chce wyjść z 10 centyla i już!:-)
szmina
mamusia Emilki i Filipka
a Emilka przez 2 tygodnie prawie 400gram przybralateraz wazy w suchej pieluszce i body 9100 moj maly slodku grubasek...
A ja mam ten sam problem co Madziallenka i Aneta. Z wyjątkiem pierwszego miesiąca Basia cały czas przybiera za mało na wadze. Już kilka razy musiałyśmy robić jej badania moczu i krwi. Nienawidzę tego:-( Byłyśmy w środę na szczepieniu i 7700 g. W ciągu ostatnich 6 tygodni przybrała 310 g. I co zrobić, żeby było więcej??? Jedzenia w nią więcej nie wcisnę
MADZIALLENKA, KASIA - no to witam w klubie.....razniej mi ze nie jestesmy sami z tym problemem.
Wlasnie czytalam o wadze w styczniowym numerze "Twojego dziecka"...no i pisza ze optymalna waga jest pomiedzy 25 a 75 centylem. No i oczywiscie ze rozwoj jest harmonijny jesli waga i wzrost znajduja sie w tym samym lub sąsiednich centylach.
I jeszcze ze jesli waga jest w okolicach 90 centyla to juz jest nadwaga.....
U nas oczywiscie jest po drugiej stronie - waga w 10 centylu........a wzrost w 50.....a tak byc nie powinna.
No ale tak jak mowisz KASIU - co zrobi...nie da sie wpychac jedzenia na sile
Wlasnie czytalam o wadze w styczniowym numerze "Twojego dziecka"...no i pisza ze optymalna waga jest pomiedzy 25 a 75 centylem. No i oczywiscie ze rozwoj jest harmonijny jesli waga i wzrost znajduja sie w tym samym lub sąsiednich centylach.
I jeszcze ze jesli waga jest w okolicach 90 centyla to juz jest nadwaga.....
U nas oczywiscie jest po drugiej stronie - waga w 10 centylu........a wzrost w 50.....a tak byc nie powinna.
No ale tak jak mowisz KASIU - co zrobi...nie da sie wpychac jedzenia na sile
pysia25
Mama Natalii i Mateuszka
Waga Natalii z dziś 8 m-cy i 3 tygodnie 10kg 200g, przy wzroście 75cm:-). Ostatnio było 9kg 700g przy wzroście 72cm z dnia 30 listopada. Czyli od ostatniego pomiaru przybrała 500g (w półtora miesiąca).
reklama
kasia23-82-23
mama Martysi i Lusi
Honia nasza Martyna tez z tych krasnoludkowatych ;-) wazy tez moze troszke ponad 8 kg.