reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga Kwietniowych Dzieciaczkow

Po dzisiejszej wizycie u pediatry......
waga: 7920 g - myslalam ze z 8 juz bedzie:-(....w ciagu 2 m-cy rowno 0,5 kg, wzrost: 72 cm - 8 m-cy, 1 tydzien

reklama
Anetko nie matrw się bardzo, u nas mała je w miarę... :dry::confused:A waga nadal pewnie poniżej 8 kg, w Wawie zważymy ze wzrostem też coś niecałe 70 cm.. U nas poprostu mała nie chce wyjść z 10 centyla i już!:-):-D

A ja mam ten sam problem co Madziallenka i Aneta. Z wyjątkiem pierwszego miesiąca Basia cały czas przybiera za mało na wadze. Już kilka razy musiałyśmy robić jej badania moczu i krwi. Nienawidzę tego:-( Byłyśmy w środę na szczepieniu i 7700 g. W ciągu ostatnich 6 tygodni przybrała 310 g. I co zrobić, żeby było więcej??? Jedzenia w nią więcej nie wcisnę:-p

MADZIALLENKA, KASIA - no to witam w klubie.....razniej mi ze nie jestesmy sami z tym problemem.
Wlasnie czytalam o wadze w styczniowym numerze "Twojego dziecka"...no i pisza ze optymalna waga jest pomiedzy 25 a 75 centylem. No i oczywiscie ze rozwoj jest harmonijny jesli waga i wzrost znajduja sie w tym samym lub sąsiednich centylach.
I jeszcze ze jesli waga jest w okolicach 90 centyla to juz jest nadwaga.....
U nas oczywiscie jest po drugiej stronie - waga w 10 centylu:sorry2:........a wzrost w 50.....a tak byc nie powinna.
No ale tak jak mowisz KASIU - co zrobi...nie da sie wpychac jedzenia na sile:sorry2:

Waga Natalii z dziś 8 m-cy i 3 tygodnie 10kg 200g, przy wzroście 75cm:-D:-):sorry2:. Ostatnio było 9kg 700g przy wzroście 72cm z dnia 30 listopada. Czyli od ostatniego pomiaru przybrała 500g (w półtora miesiąca).

Moja Olusia na dzien dzisiejszy waga 8500g, a mierzy 75 cm. Przy urodzeniu waga 2760g, a wzrost 53cm. Taka dalej malusia...:zawstydzona/y:

Witaj HONIA :-)
Nic sie nie przejmuj....moj Kuba jeszcze mniejszy i lzejszy, wiec wcale nie jest tak zle z Twoja Olenka ;-)

reklama
Do góry