reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga Kwietniowych Dzieciaczkow

Super PYSIU.
Mi Patryk misiecznie zawsze przybiera ponad kilogram 1200-1300 i za każdym razem lekarz mówi, ze super, ze bardzo dobrze ale,że tak może by tylko do pół roku bo pózniej to te nasze dzieciaczki muszą przybierac mniej:hmm:

reklama
mi kiedys też tak przybierałą, 1200g za każdym razem. Ale potem juz tylko 600g, no i teraz też będzie chyba OK> Lekarz mówi, że to dobrze. Poza tym, sprawdzałam, ile tyja dzieci w 4 miesiącu, i wyszło że ok. 700g, a moja wtedy 600, no powiedzmy, że dobrze. A w 5 miesiącu ok. 500g, więc chyba nata też się zmieści w granicach.

Waga Kuby z dnia dzisiejszego - 6475 g..............tylko 725 g w ciagu 1,5 miesiaca.......wniosek: za mało:-(Ciągle mowiłam lekarzowi ze Kuba za mało je, a on dopiero teraz przyznał mi racje....:baffled:

Anetka nie wiem czy cię to pocieszy ale u nas przez ostatni m-c Ola przybrała tylko 300 g. Wcześniej przybierała 600g w ciągu 2 tygodni:-( Również zauważyłam, że je mniej. 600-750ml na dobę + jeden obiadek (zupka jarzynowa, albo marchewkowa z jarzynami). Kaszki jeść nie chce. Dodaję jej do mleka tylko jedną łyżkę stołową tej kaszki bobovita z jabłkiem (po 4 m-cu), tak żeby mleko było bardziej kaloryczne, ale jak już dodam 2 łyżki to nie wypije. Powoli się podłamuję. Czemu moje dziecko nie chce jeść?! Przecież jeszcze niedawno taki był z niej głodomorek! Czasem sobie myślę, że im bardziej ja chcę, żeby zjadła, tym bardziej jej odbiera apetyt. Czy to możliwe, że to na tle psychicznym? Bo przecież ostatnio nie marudzi. Cały czas jest pogodna, wesoła, gotowa do zabawy, strasznie ruchliwa... nie wierzę, że to przez ząbki, bo bardziej by marudziła...

ARWENKO - 300 to naprawde malo:-( U nas ponad 700 ale w 1,5 miesiąca....
Kuba to samo wesoly i ruchliwy......chociaz w zasadzie teraz czesto marudzi. No i wypija okolo 500 ml na dobe:sorry: Ja mam tylko ARWENKO nadzieje ze to minie....
a najlepsze jest to ze ja stwierdzilam ze wyniki jego badan sa dobre, a moja mama stwierdzila, ze jak moj mlodszy brat mial takie to lekarz powiedzial ze to anemia.....:-(

Widzisz jak to jest? Wszystko zależy od interpretacji lekarza. Ja też mówiłam pani doktor, że mam wątpliwości co do ilości jedzonka Oli. Mówiła cały czas, że jest dobrze, że tyle mleka to norma. No i wczoraj również przyznała mi rację, nie powiedziała jednak co z tym zrobić. Stwierdziła, że podsuwać jedzonko pod nos, i za 2 tygodnie przyjść skontrolować wagę.

A jeśli okaże się, że to anemia... to co wtedy? Mam nadzieję, że nie szpital i kroplówki:shocked2:

Nie wiem ARWENKO - wizyta u lekarza ktory dal skierowanie w przyszly wtorek. Jeszcze chce pojsc prywatnie. Mam nadzieje ze jakies zelazo w kropelkach czy cos w tym style wystarczy.....:-(

Arwenko napewno nie szpital nie martw się na zapas kochana. I tak jak Anetka mówi pewnie jakieś kropelki.
U nas tez był taki okres nie jedzenia w lipcu i tez wtedy Nikodem mało przybrał bo w 6 tygodni tylko 600g.
Ale teraz już to minęło oczywiście jest nieraz tak że dużo mleczka zostawia ale średnio wypija tak z 600 nieraz 700ml w porywach 800 (ale to naprawde rzadko się zdarza) a wtedy to tak 400 albo 500 wypijał i to musiałam wniego wmuszac.
Lekarka mi wtedy powiedziała że to przez upały :dry:a wyniki badań krwi były dobre.

nelka wazy 6.8 kg , majac 4 i pol miesiaca :-)
ostatnie 2 tyg przybrala wiec ok 300g mysle ze to spoko wazne ze idzie w gore i ciagle na tej samej linii na siatce centylowej :tak:

a co wy tu o szpitalach piszecie, bojcie sie _Boga, co zapomysly :confused:

reklama
Do góry