reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga Kwietniowych Dzieciaczkow

reklama
jaaaa mona to niezle, ponad 8 kg:szok:
to wy juz w wiekszych pieluszkach smigacie co
ja ostatnio wyprubowalam huggies 3, od 7 kg mimo ze mala jeszcze ma 6.5 ale jestem zadowolona bo jak pieluszka luzniejsza to jej nie obciera :tak:[/QUOTE

A istnieją huggies 3 od 7kg? Bo z tego co wiem, bo używam tych pieluszek, to huggies 3 jest od 5 do 9kg, a te od 7 to sa "czwórki". Może się mylę, ale nie spotkAŁAM SIĘ z innymi. Jeśli tak jest, to napisz mi coś o tych pieluszkach m_ktosiu, bo Natkę też obcierają, choć mała ma 7,5kg, a 4 są jakieś takie długachne, choć w pasie super.

byłam ostatnio w szoku bo zmierzyłam małego i on ma już 76cm.......... a nie tak dawno ti było 65cm:szok:...........już 20cm mu przybyło........... a waży tak ze 7,5kg.... na dniach idziemy na szczepienie to będę wiedzieć dokładnie

byłam ostatnio w szoku bo zmierzyłam małego i on ma już 76cm.......... a nie tak dawno ti było 65cm:szok:...........już 20cm mu przybyło........... a waży tak ze 7,5kg.... na dniach idziemy na szczepienie to będę wiedzieć dokładnie

Hana, no nieźle, a Natka nie wiem, czy urosła, bo mi ją trudno zawsze zmierzyć, ale po body i kaftanikach widzę, że raczej tak. 2 tygodnie temu ważyła 7400, mam nadzieję, że pomimo tych grymasów przy jedzeniu chociaż coś przybrała. A wie ktoś może, ile takie dzieciątko w wieku trochę ponad 4 miesięcy powinno przybrać w ciągu 2 tygodni??? Bo ja myslę, że około 0.5kg w miesiąc, czyli tak z 200 - 250g w 2 tygodnie.

A tak w ogóle, to my nadal na hugies 3, choć mam czwórki, ale sa za długie i mi się body tak dziwnie zapina, choć muszę przyznac, że w pasie są fajne, bo szersze i nie opinają jej się oprzy udach, bo od 3 ma takie odciski brzydkie. Bleee:wściekła/y:

No to duzo HANIU urosl:tak:

Ja wazylam dzisiaj Kube razem ze mna na wadze i wychodzi chyba okolo 6,4 kg....a pampersow uzywamy juz 4...

PYSIU - ja juz pogubilam sie w tym ile maluch ma przybrac.....zawsze po prostu sprawdzam na`siatkach centylowych....i pomimo ze moim zdaniem Kuba nie jest zbyt duzy, to na tych siatkach jest troszke ponad norma biorac pod uwage mase i wzrost urodzeniowy.....

Właśnie wróciłyśmy z zakupów i spaceru (i obiadu u teściowej :-D). Byłyśmy o 13 w przychodni. Liczyłam na to, że Nata chociaż 100g przytyje, bo słabo mi ostatnio je, pisałam już zresztą o tym (był dzień, co zjadła mleka 380ml, więc dawałam deserki i ratowałam się zupkami, żeby coś tam jej w d*** zostało :-)), a tu niespodzianka, mała przez 2 tygodnie przytyła 370g i waży 7770g. Super. A tak się martwiłam. Wyszło więc na to, że w 2 tyg 370g (bo było 7400), to średnia na miesiąc ok. 600 - 750g, to chyba norma, o ile pamiętam.:-):cool2:

reklama
Do góry