reklama
pysia25
Mama Natalii i Mateuszka
jaaaa mona to niezle, ponad 8 kg
to wy juz w wiekszych pieluszkach smigacie co
ja ostatnio wyprubowalam huggies 3, od 7 kg mimo ze mala jeszcze ma 6.5 ale jestem zadowolona bo jak pieluszka luzniejsza to jej nie obciera [/QUOTE
A istnieją huggies 3 od 7kg? Bo z tego co wiem, bo używam tych pieluszek, to huggies 3 jest od 5 do 9kg, a te od 7 to sa "czwórki". Może się mylę, ale nie spotkAŁAM SIĘ z innymi. Jeśli tak jest, to napisz mi coś o tych pieluszkach m_ktosiu, bo Natkę też obcierają, choć mała ma 7,5kg, a 4 są jakieś takie długachne, choć w pasie super.
pysia25
Mama Natalii i Mateuszka
byłam ostatnio w szoku bo zmierzyłam małego i on ma już 76cm.......... a nie tak dawno ti było 65cm...........już 20cm mu przybyło........... a waży tak ze 7,5kg.... na dniach idziemy na szczepienie to będę wiedzieć dokładnie
Hana, no nieźle, a Natka nie wiem, czy urosła, bo mi ją trudno zawsze zmierzyć, ale po body i kaftanikach widzę, że raczej tak. 2 tygodnie temu ważyła 7400, mam nadzieję, że pomimo tych grymasów przy jedzeniu chociaż coś przybrała. A wie ktoś może, ile takie dzieciątko w wieku trochę ponad 4 miesięcy powinno przybrać w ciągu 2 tygodni??? Bo ja myslę, że około 0.5kg w miesiąc, czyli tak z 200 - 250g w 2 tygodnie.
pysia25
Mama Natalii i Mateuszka
A tak w ogóle, to my nadal na hugies 3, choć mam czwórki, ale sa za długie i mi się body tak dziwnie zapina, choć muszę przyznac, że w pasie są fajne, bo szersze i nie opinają jej się oprzy udach, bo od 3 ma takie odciski brzydkie. Bleee
No to duzo HANIU urosl
Ja wazylam dzisiaj Kube razem ze mna na wadze i wychodzi chyba okolo 6,4 kg....a pampersow uzywamy juz 4...
PYSIU - ja juz pogubilam sie w tym ile maluch ma przybrac.....zawsze po prostu sprawdzam na`siatkach centylowych....i pomimo ze moim zdaniem Kuba nie jest zbyt duzy, to na tych siatkach jest troszke ponad norma biorac pod uwage mase i wzrost urodzeniowy.....
Ja wazylam dzisiaj Kube razem ze mna na wadze i wychodzi chyba okolo 6,4 kg....a pampersow uzywamy juz 4...
PYSIU - ja juz pogubilam sie w tym ile maluch ma przybrac.....zawsze po prostu sprawdzam na`siatkach centylowych....i pomimo ze moim zdaniem Kuba nie jest zbyt duzy, to na tych siatkach jest troszke ponad norma biorac pod uwage mase i wzrost urodzeniowy.....
pysia25
Mama Natalii i Mateuszka
Właśnie wróciłyśmy z zakupów i spaceru (i obiadu u teściowej ). Byłyśmy o 13 w przychodni. Liczyłam na to, że Nata chociaż 100g przytyje, bo słabo mi ostatnio je, pisałam już zresztą o tym (był dzień, co zjadła mleka 380ml, więc dawałam deserki i ratowałam się zupkami, żeby coś tam jej w d*** zostało :-)), a tu niespodzianka, mała przez 2 tygodnie przytyła 370g i waży 7770g. Super. A tak się martwiłam. Wyszło więc na to, że w 2 tyg 370g (bo było 7400), to średnia na miesiąc ok. 600 - 750g, to chyba norma, o ile pamiętam.:-)
reklama