reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga i wzrost Naszych Dzieciaczkow

Monika na bank.Wiem po sobie...nigdy do chudzinek nie nalezałam,byłam dokładnie taka jak Julia.A teraz tez chudzinka nie jestem ale figurke mam bardzo wymiarowa,jestem ubita i wygladam lepiej niz niektore kolezanki chudzinki (w dziecinstwie).Ja mysle,ze jeszcze maja czas schudnac,warunek taki,zeby nie dokarmiac słodyczami i nie dawac co chwile jedzenia tylko czekac az sie upomni.Moja jak chce jesc to sama nieraz bierze z lodowki almette albo jogurt i pokazuje.

reklama
wow, to kawał baby faktycznie. Moja ważyła 4 kg i 60 cm długości, a synuś 4200 i 62 cm, ale teraz oboje są "normalnej" budowy

Mamuska a co to znaczy normalnej:confused:?Moja Jula wazy 15kg i moim zdaniem jest to normalna waga:tak:Nie jest chudzinka ale ciałko ma ubite i moim zdaniem miesci sie w "normie":-p

To mój Kuba kiedyś był "klusek", jak oglądałam ostatnio zdjęcia to sie śmiałam i nie mogłam uwierzyć jaki był gruby (wtedy nie wydawał się taki), a teraz to jest chudzinka... jak byliśmy nad jeziorem i tak patrzyłam na inne dzieci to Kubuś taki zabiedzony he he. nawet jest chudszy od swojej koleżanki, która wydawała mi się taką drobinką.

Ninki juz strasznie dawno nie wazylam - mysle ze ma tak ok 12-13 kg. ale brzuch ma taki chudy, ze wczoraj kupilam jej spodenki krotkie i rybaczki na rozmiar 80 :baffled:

Dziewczynki poniżej napiszę co konsumuje moje dziecię i powiedzcie mi proszę czy Amelka dużo je ?? Pytam bo cały czas słyszę że jest grubasek :sorry2:...jakoś miałam przerwę w nocnym spaniu i tak się nad tym zastanawiałam :zawstydzona/y:

7 - 180-210 ml mleko+kaszka z butli
10 - 1 kanapka z czymś/jajecznica z 1 jaja/danonek mały
11.30 - 240 ml mleko + kaszka z butli
ok.15 - 1 lub 1,5 chochelki zupki, czasami i tego nie zje
ok. 16.30 drugie danie -- 1 ziemniak i mięsko (które Amelka baaardzo lubi) czasami cosik innego
19-19.30 1 kanapka z czymś/jajecznica z 1 jaja/parówka/kiełbaska na gorąco/tosty francuskie
po 21 - 240 ml mleko + kaszka z butli

Międzyczasie jakiś owoc, czasami cos ze słodyczy...Wcześniej non stop dopominała sie ciuciu a teraz jej to przeszło...Tylko tak mi przyszło do głowy o owoce że jak były sezonowe to więcej ich jadła...szłysmy na działeczkę za domem i wcinała truskawki, maliny a teraz coś mniej jej daje owoców :zawstydzona/y:

Proszę o obiektywne opinie czy tuczę moje dziecko, czy ona poprostu ma taką tendencję na pączusia (po mamie z dzieciństwa :dry:)

Monika, myślę, że po pierwsze to tendencja do tego że jest pączusiem :-) Chyba podobnie mam z Mariczką ;-)
Jednak jedna rzecz mnie zastanowiła w tym co napisałaś o jedzonku Amelki... czy gdybyś podała jej mleko bez kaszki to np. nie prześpi całe nocy? Chodzi o to że kaszki tuczą dość mocno więc może tu spóbuje jej ograniczyć troszkę kalorie. Poza tym nie widzę wcale żeby Amelka jadła dużo :no: aha, do obiadku podajesz jej jakieś warzywka/jarzynki? bo napisałaś że ziemniaczek i mięsko :-) dobrze by było zeby zjadła jeszcze jakieś jarzynki (moim zdaniem :-p;-)) No i nie przejmuj się, nasze Skarby wyrosną na pewno z tych puciek ;-)

Marika wazy 13kg i ma ok 89-90cm :-)

reklama
dziekuje Ines za komentarz :tak::-):tak:

czy gdybyś podała jej mleko bez kaszki to np. nie prześpi całe nocy? Chodzi o to że kaszki tuczą dość mocno więc może tu spóbuje jej ograniczyć troszkę kalorie.

Myślę że pewnie przespałaby całą noc :tak:...Może na początek bedę jej sypać do mleka mniej tej kaszki ;-)

Ines pisze:
do obiadku podajesz jej jakieś warzywka/jarzynki?

Różnie z tym bywa :baffled: -- marchewkę duszoną zje, ogórka kiszonego jak najbardziej, po ogórki świeżym dostała wyspypki, pomidorka zje, lubi tez kapustę kiszoną ale np fasolki szparagowej nie lubi :sorry2:

Do góry