reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga i wzrost Naszych Dzieciaczkow

Gosia dziś ważona w ośrodku 12,5 kg :-D. Wzrostu nie wiem dokładnie bo będą mierzyć dopiero na bilansie dwulatka.

reklama
Odswiezam watek, bo to czas bilansu naszych 2-latkow:tak:

Paula:
waga: 11,2 kg (25 centyl) (przez rok +2,2 kg)
wzrost: 92 cm (90-97 centyl) ( +15cm)
zeby: 20 szt (;-)) (+4)

U Nas waga z dzisiaj
12, 5 kg
wzrost nie wiem
zebów 16 i pół ;-)

bilans tez nie wiem kiedy bo nic nie mówili ...
Kajenko Ciebie wołali na bilans czy sama przyszłaś??

Kajenko Ciebie wołali na bilans czy sama przyszłaś??

U nas od poczatku na jednej wizycie wyznaczali nastepna i date i godzine notowali w ksiazeczce dziecka. Dopiero teraz nie wyznaczyli kolejnej (nie wiem, czy nastepna wizyta to bilans 4-latka, czy w miedzyczasie bedzie jakies obowiazkowe szczepienie:sorry2:).

Hmmm... czy to mozliwe, zeby dziecko w ciagu 1,5 miesiaca uroslo 5 cm:confused::confused:
Jest tu moj post z 22.sierpnia i wtedy Paula miala 87cm a wczoraj 92:dry: Widze po ubrankach, ze podskoczyla, ale az tyle?:confused: Musze ja jeszcze raz zmierzyc...

do mnie juz 2 razy dzwonili, zeby mnie zaciagnac na bilans. oczywiscie trzeba przyjsc na 8 rano, wiec musz e od razu wziac dzien urlopu :wściekła/y: wkurzaja mnie te godziny pracy ...

Mnie z kolei lekarz powiedział,że na bilans mam przyjść po 11 października( czyli jak mały skończy 2 latka),ale nie wyznaczyli konkretnej daty..powiedzieli,że na zrobienie bilansu mamy czas do grudnia:baffled:

O to moja Marika coś ostatnio ani za bardzo nie rośnie ani nie tyje ;-)
Patrzyłam na swój ostatni wpis i było 89-90cm i 13 kg dziś jest ok 91cm i 13,2kg.

reklama
Do góry