reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga i wzrost naszych bąbelków:)

reklama
Zuzia tez cos kolo kilograma przybrala w 3 miesiace ale wczesniej byla pulchniejsza a teraz taka akurat, pozatym raczkuje i duuuzo sie rusza wiec pewnie dlatego, a no i ostatnio tych zupek nieszczesnych nie chce jesc

Kornelka na 9 miesiąc waży 9 kg :) aż byłam w szoku :szok:, gdy ją pielęgniarka zważyła, bo przez miesiąc przybrała mi aż 700 gram:tak: nawet za noworodka tyle nie przybierała. Może to też skok wagowy i dlatego, ale tylko się cieszę, że tak ładnie mi na wadze dziewczyna podskoczyła:)

Bylismy dzis z Szymkeim u lekarza, no i nasz maly mezczyzna w wieku 9 miesiecy wazy 10kg, czyli przez 3 miesiace przybral kilogram.

nooo, to i my sie przyznamy ile wazymy, choc waga raczej w zaokragleniu, bo Maly byl w ciuszkach i to dosc grubych, a wazony byl na wadze elektronicznej w sklepie ;-) , no wiec waga wskazala 13 kg 200 g, czyli tak 13 kg wazy a i tak wygralam zaklad bo wiekszosc mowila, ze wazy kolo 15:baffled:

Katrins - no to Krzyś pobił rekord Filipka.;-) Filipek od ponad miesiaca waży 12 kg (albo i od 2 miesięcy, musze zerknać w kartę)

Według pani doktor - ostatnich pomiarów, ma
78 cm długości
12 kg wagi
w wieku 9 miesięcy i tydzień
Ubranka to ja nie wiem jak to jest ale nosi 86-92 (ale ten rozmiar też juz długo nosi i zauważyłąm, ze spodnie tylko musze większe kupować, bo mu chyba nóżki rosną, nogawki coś krótsze sie zrobiły:-p

To i my możemy sie dopisac bo sie wyjasniło:dry:
7 maja bylismy na kontroli wagowo-wzrostowej
Adasia ważyły 3 studentki,był w samej pieluszce.Wyszło im 12,600:szok:wydało mi sie to troszke nieprawdopodobne bo w połowie marca wazyl 9400:dry:no ale ok...
Pani doktor powiedziała ze waży za dużo i kazała odstawic kaszki-ok...
Dzis bylismy po recepte,mówie a podejde niech go zważą...
Posadziłam go na wage w całym, ubraniu i pełnej pieluszce-wyszlo 10,200...........
Mówie tej pani o tej poprzedniej wadze-poszła po koleżanke i mowi zeby ona zwazyła-co 2 głowy to nie jedna-wyszło 10,200....
Czyli Adas wazy ok 10 kg i ma 73 cm:tak:to juz mi lepiej pasuje niz to 13:baffled:

reklama
Helenka w tej chwili wazy 9 kg:-) ale ile wzrostu ma to nie wiem hehe ale jest duza dziewczynka bo wiekszosc ubranek nosi rozmiar 12- 18 miesiecy:-D

Do góry