reklama
edyta80
Mama 2001 i 2007 :-)
Ja już mam poważne powody do niepokoju:-(Mało że Ola nie ma ząbków to jeszcze martwi mnie jej waga i wzrost. Z wagą to już od jakiegoś czasu było nieciekawie nie wiem ile teraz może ważyć jak ja się z nią waże na zwykłej wadze wychodzi mi ponad 8 kg wiec po odliczeniu ciuchów to moze wazyc ok 8 moze nawet nie ale dziś ją mierzyłam po kapieli , nadal ją wycierm na przewijaku i dosunełam przewijak do sciany , wiec miesci sie na całym przewijaku i ma 69 cm.:-(Martwi mnie to bardzo bo wasze szkraby maja juz po 80 cm. Boje się czy to nie jakieś zaburzenia wzrostu.Jak się urodziła miała 55 cm wiec jakoś tak malutko urosła. Z drugiej strony ja jestem niska , mąż ma 175 moze ona tez nie bedzie za duza. Niewiem co o tym myślec.
aneta456
kocham i jestem kochana
edyta-Nie martw się tylko przejdź się do przychodni,czy gdzie tam chodzisz i poproś aby zmierzyli Olę bo przymiarka do przewijaka do żadna miara.Moja Ala ma ponad 80cm i też ją przebieram na przewijaku,ma podkurczone nóżki i dlatego jest to jeszcze możliwe.Ala jak się urodziła miała 61cm,dlatego może być większa od Oli,ale wcale nie znaczy że Ola się źle rozwija.Syn mojej szwagierki ma 2,5 roku i jest niewiele większy od Ali i dobrze się rozwija,więc jak widzisz nie ma reguły
NataK
Mamusia Kubusia :-)))
edyta 80 przejdz sie do jakiegos dobrego pediatry, nawet prywatnie jesli masz taką mozliwosc, niech Olenke przebada we wszystkie strony, przynajmniej cię to uspokoi, ja myslę, ze ona jest po prostu drobniutka za tobą, ale jesli sie tak bardzo martwisz to dobry lekarz na pewno rozwieje twoje obawy ;-)
NataK
Mamusia Kubusia :-)))
ja nie wiem ile wazy Kuba, mamy zamiar wybrac się do pediatry w Polsce, bo tu bilans dla 9 miesiecznych bąbli w maju nas ominie, chyba, ze bedzie przed 11 maja. ale kiedy ja wchodze z nim na wagę to wychodzi 10 kg, ale to nie sa wiarygodne pomiary ;-) no i naszą miarką mierzy 75 cm.
Edytka mam koleżankę, której córa ma 2 latka i wzrostowo jest taka jak Nikodem - około 75 cm a waga mniejsza. Jak ja ostatnio zobaczyłam to byłam w szoku, taka mała biegająca kruszynka. Apetyt ta malutka ma świetny, rozwija sie tez bardzo dobrze. Niektore dzieci po prostu sa mniejsze od innych. Na razie nie masz sie czym martwic, zwłaszcza gdy sie dobrze rozwija.
reklama