reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga i wzrost naszych bąbelków:)

mój Maciek ma 6m-cy i tydzień waży 10,5 kg a długi jest na 75 cm
jeśli chodzi o pampersy to używamy huggies 4 ale zdarza mu sie mieć z boku mokre ubranko więc nie wiem czy to wina pieluchy czy jak ale do nr 3 to juz go nie zmieszczę

reklama
Ja nie wiem ile wazy Oliver, bo następna wizyta dopiero jak skończy 9 mc. Ale wszyscy (poza mną :-D) twierdza, ze przytył. Pieluch używam 4 (marka hiszpanka, ale to chyba pampers) ale mu przeciekają w nocy i czasem jak śpi na boczku w dzień.

Z tymi przeciekajacymi pieluchami to roznie bywa,u nas przeciekaly i pampki 4, i 4+ oraz odpowiednie rozmiarowo hugissy, a mialam wrazenie ze rozmiarowa sa oki, bo i waga pasowala a w udach to nawet mialam wrazenie ze sa ciut za ciasne, no ale to bylo jakis 2 -3 tyg temu, teraz mimo iz uzywamy dalej tych samych rozmiarow jest oki :-)
Na noc zakladam pampki 4+ a w dzien 4, i wsyztsko ladnie pasuje, nic nei przecieka, a na udach nie ma zadnych odciskow. Widac Szymciowi sie schudlo w udach i teraz mu lepiej pasuja ;-)

wczoraj miałyśmy szczepienie i mamy aktualne wymiary
Julcia ma 6 miesięcy i 20 dni
waga 8,920 kg
wzrost 72 cm
(przy urodzeniu 3,900 kg i 60 cm)

Ala 7 miesięcy
waga urodzeniowa 4220 i 61cm
waga aktualna 10.5kg
wzrostu nie wiem ale gdzie nie pójdę to wszyscy mówia że wygląda na rok z hakiem

DUUUŻA JEST!!!!

Hej moja Wiki waży 7250 i mierzy 70 w chwili pomiarów miała 6 miesięcy i 19 dni. ( waga urodzeniowa 3360 i 57) a jeśli chodzi o pieluszki to my używamy różnie raz Huggisy a raz Pampersy tylko u nas jeszcze rozmiar 3 bo wiki jest drobniutka i 4 są zaduże.

Oleńka - 6 miesięcy i 4 tyg - waga - 7200.
Zdaniem pediatry mieści się jeszcze w normie ale mogła by ważyć więcej.

reklama
jeśli chodzi o pampersy to używamy huggies 4 ale zdarza mu sie mieć z boku mokre ubranko więc nie wiem czy to wina pieluchy czy jak ale do nr 3 to juz go nie zmieszczę
powiem Ci, że huggies są 2 rodzaje i jedne przemakają! Sa classic i premium (te drugie są mniej przemakające). Juz ich nie kupujemy, tylko pampersy 4 na dzień i 4+ na noc. Wage napisze jutro wieczorkiem, po ważeniu i mierzeniu. Obstawiam że niecałe 9 kilo bedzie.

Do góry