reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga i wzrost naszych bąbelków:)

Karol 6miesiecy i 11 dni
7800g i 74 cm
przybral bardzo ladnie jak to okreslila pani pielegniarka - kilogram w niecale 2 mce:tak:
Edyta nie martw sie, najwazniejsze, ze Olcia jest wesola i dobrze sie rozwija!

reklama
Filipek w wieku 6,5 miesiąca
waga - 11,5
wzrost - około 75 cm
Z ubrankami już przeszliśmy na 86-92 :szok:, a z pampersami na "6" - idę kupic nocnik, bo się rozmiary skończyły :sorry2:

Ala przy urodzeniu 4220 wzrost 61cm

teraz 6miesiecy i 19dni

waga 10kg

wzrostu nie znam ale ubranka na 86 kupuję

Mrozik powiem ci ze nei umie sobei wyobrazic Filipka w pampersach 6 ;-) Szymon wazy pewnei troche ponad 9kg, uzywamy pampersow 4, a na noc 4+, a i tak wszyscy mowia jaki duzyyy :-)
A tak powaznie to dlaczego uzywacie juz takich duzych, w ktorym miejscu sie nei miesci w mniejsze? Pytam, bo ja myslalam ze my tych 4 bedziemy uzywac jeszcze conajmnije pol roku, w koncu na nich pisze ze do 18kg, a poza tym mamy kupionych chyba 5 opakowan, bo byla promocja i byly po 40zl :-D

Tomola - głównie nie miesci się w nóżkach (bioderkach) On ma takie pudzianowskie nóżki ;-). Zostało mi jeszcze 5 sztuk "5" więc jak nie zapomnę to mu zrobię zdjęcie w takiej i zamieszcze, bo ciężko wytłumaczyć. W "5" chodził długo. No i zapomniałam napisac że kupiliśmy teraz hugissy - bo na pleckach wyszlo mu jakieś uczulenie i nie wiem od czego więc zmienię najpierw pieluchy. No i hugisy sa nieco mmniejsze i idealne na teraz, a pampersy "6" są dobre, ale mają też jeszcze zapas rozwojowy ;-)
Ola - pytałas o to uczulenie. Przeprowadziłam już kiedyś rozpoznanie... Pojawia sie jak weźmie go mama męża i wyściska. Ma taki puder brązujący, który mu zostaje na buźce i od razu go po tym wysypuje. No ale nie moge sie doprosić żeby tego nie robiła :-(

Tomola - na wage to ja wogóle nie patrzę przy rozmiarach pieluszek bo sie to całkowicie u nas rozmija z rzeczywistością :sorry2:

Mrozik masz razcje z tymi pieluchami to dobiera się indywidualnie nie według wagi. Ola nosi 4 niestety wrzynają sie jej w nózki bo tez ma uda grubaskowate natomiast 4+ są ok ale niestety wylatuja jej siuski i kupa.

Tomola - głównie nie miesci się w nóżkach (bioderkach) On ma takie pudzianowskie nóżki ;-).​
dokładnie:) Wiki zakładam pampers 4+,. takie same noci moja chrześniaczka, o ROK starsza. A to właśnie przez nózki - w udach Wiki jest grubsza niż półtoraroczna basia. Dzieci zaczynają chodzić i rozna, a juz nie tyją.

reklama
Z tym, ze dzieci zaczynaj chodzic i robia sie szczuplejsz nie do konca sie zgodze:no: coreczka kuzyna ma roczek i odkad zaczela chodzic ( a robi to przez caly dzien:szok:) duzo wiecej je i baaardzo przytyla:sorry2:wiec to tez zalezy od dziecka:tak:dodam, ze mala jest bardzo ruchliwym dzieckiem i jakos nie smukleje a wrecz przeciwnie:baffled:

Do góry