reklama
Dzisiaj bylo szczepienie i wazenia Mai.
Takie bylo malenstwo jak sie urodzila a teraz rosnie jak na drozdzach(same wiecie po swoich dzieciaczkach zreszta )) )
Dzis wazyla 4870g od wyjscia ze szpitala tzn przez 6 tyg przybrala 1690g )))
A w ciadu 3 tyg przybrala 880g.
Nasza lekarka powiedziala ze Maja przybiera bardzo ladnie i ladnie sie zaokragla)) co widac po udach )))
nadal mamy uzywac masci do oczka a jak nie bedzie poprawy i dalej bedzie ropiec to idziemy do okulisty (((
Pozdrawiamy duze malenstwa))
Takie bylo malenstwo jak sie urodzila a teraz rosnie jak na drozdzach(same wiecie po swoich dzieciaczkach zreszta )) )
Dzis wazyla 4870g od wyjscia ze szpitala tzn przez 6 tyg przybrala 1690g )))
A w ciadu 3 tyg przybrala 880g.
Nasza lekarka powiedziala ze Maja przybiera bardzo ladnie i ladnie sie zaokragla)) co widac po udach )))
nadal mamy uzywac masci do oczka a jak nie bedzie poprawy i dalej bedzie ropiec to idziemy do okulisty (((
Pozdrawiamy duze malenstwa))
Rosną te nasze dzieci jak na drożdżach, ja dziś zważyłam Karolinkę na nowej wadze, nie wiem czy dobrze waży, wg niej mała ma już 4800 gram, czyli przybrała przez miesiąc 1100 gram, wychodzi jakieś 35 gram na dzień czyli chyba nieźle
Magdaleona
Fanka BB :)
My w piątek znowu byliśmy na szczepieniu - już kolejnym i mała waży 5760 g - cały czas w normie - a raczej dokładnie tak jak powinna przybierać na wadze.
mysle iza ze nie ma granic wagowych - bo jak sama piszesz dzieci rodza sie z bardzo rozna waga - sa wprawdzie siatki centylowe - ale one maja bardzo duze granice ... mysle ze wazniejsze jest czy dziecko dobrze przybiera na wadze - mowi sie o ok 20 g na dzien czyli dla dziecka 2 miesiecznego wychodzi ze powinno przytyc ok 1,2 kg od urodzenia
Idzia Karolka przybrała 2 kg od urodzenia czyli ok (jak się urodziła to wazyła 2750 a teraz 4800), ale wciąż jest taka malutka, ubranka niektóre to jeszcze 56 ma dobre. Wczoraj byli u nas goście i stwierdzili że mała wygląda na miesiąc a nie na dwa i troszkę smutno mi sie zrobiło ale najważniejsze że przybiera prawidłowo i z tego sie ciesze
reklama
Magdaleona
Fanka BB :)
Iza mała waży baaaardzo dobrze! A każde dziecko jest inne jedno większe a drugie mniejsze i nie masz co się przejmować.