reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga I Wzrost Bobasów

reklama
To gratulacje dla Wiki :) Dołącza do grona ciężarków ;) I najlepsze życzonka, z okazji "piątaka" :) Choć spóźnione :( A już za miesąc zaczną sie półroczniaczki, to dopiero będą imprezki ;D

Martap22 gratulacje, ale ładniutko rośnie ta Twoja pociecha ;D Gabarytowo to mi na dobrą koleżankę mojej córeczki wygląda ;D ;D ;D

martap - Weronisia juz duza dziewczynka. :)
Moja ostatnio byla wazona i majac niecale 4 miesiace wazy 6420 g i ma 62 cm :)

Franciszek byl w piatek u pediatry i co sie okazalo..? Ze jest ze swoja waga 7300 ponad 50 centylem i musimy wyrzucic te dwa nocne karmienia czyli okolo 24.00 i 4.00 i robic przerwe od 20.00 do 4.00 a potem przedluzyc do 6.00..Latwo powiedziec!!Wydawolo mi sie ze w porownaniu z niektorymi bobaskami jest chudziutki.Pytam zatem lekarke a ona mi na to odpowiada ze zaklada sie ze dziecko 6-scio miesieczne powinno podwojic swoja wage urodzeniowa.Czyli jak Franek wazyl 3325 to w wieku pol roku powinien wazyc 6700 a on juz teraz wazy 7300.Takze trzeba wyeliminowac niepotrzebne karmienie.Z dlugoscia jest ponad 90 centylem bo ma 70 cm.Ale pewnie co lekarz to inna teoria..wczoraj wyrzucilismy jedno karmienie i spal od 8.30 do 3.30 .Zobaczymy jak bedzie dzis...

Powiedz mi jak zabronić dziecku jeść, gdy jest głodne??? Zwłaszcza, że nie wytłumaczysz 4- miesięczniakowi, że za dużo je. Mój Tymon waży ok 9 kg i karmię go wyłączmie piersią.Lekarka powiedziała, że nie ma obaw, bo gdy zacznie siadać i raczkować to już nie będzie tak szybko przybierał. Dziwne, że twój lekarz mówi takie rzeczy.Ale cóż...
Najważniejsze, żeby dziecko było zdrowe!
Pozdrawiamy
:)

reklama
buba - ciesz sie ze twoj maluszek ladnie wazy i podobnie jak inne dziewczyny i ich lekarze nie uwazam zeby to bylo za duzo - tym bardziej ze jak piszesz jestescie za 50 centylem ... dobrze ze nie za 90 :) masz zaufanie do tego lekarza - jak tak - to go sluchaj - jak nie ...
najwazniejsze ze dzidzia jest zdrowa :) my mamy dopiero 4,5 miesiaca a prawdopodobnie wlasnie podwajamy swoja waga urodzeniowa a tu jeszcze 1,5 miesiaca ... ostatnio lekarka powiedziala ze nie ma nic do zarzucenia mojej malej :)
tak wiec mysle ze wszystko bedzie dobrze - jak uda ci sie wyeliminowac jedno karmienie w nocy to dobrze dla ciebie - bedziesz bardziej wyspana ;D a jak nie to nic straconego

Do góry