reklama
Franciszek byl w piatek u pediatry i co sie okazalo..? Ze jest ze swoja waga 7300 ponad 50 centylem i musimy wyrzucic te dwa nocne karmienia czyli okolo 24.00 i 4.00 i robic przerwe od 20.00 do 4.00 a potem przedluzyc do 6.00..Latwo powiedziec!!Wydawolo mi sie ze w porownaniu z niektorymi bobaskami jest chudziutki.Pytam zatem lekarke a ona mi na to odpowiada ze zaklada sie ze dziecko 6-scio miesieczne powinno podwojic swoja wage urodzeniowa.Czyli jak Franek wazyl 3325 to w wieku pol roku powinien wazyc 6700 a on juz teraz wazy 7300.Takze trzeba wyeliminowac niepotrzebne karmienie.Z dlugoscia jest ponad 90 centylem bo ma 70 cm.Ale pewnie co lekarz to inna teoria..wczoraj wyrzucilismy jedno karmienie i spal od 8.30 do 3.30 .Zobaczymy jak bedzie dzis...
Klara 79
Zaciekawiona BB
Powiedz mi jak zabronić dziecku jeść, gdy jest głodne??? Zwłaszcza, że nie wytłumaczysz 4- miesięczniakowi, że za dużo je. Mój Tymon waży ok 9 kg i karmię go wyłączmie piersią.Lekarka powiedziała, że nie ma obaw, bo gdy zacznie siadać i raczkować to już nie będzie tak szybko przybierał. Dziwne, że twój lekarz mówi takie rzeczy.Ale cóż...
Najważniejsze, żeby dziecko było zdrowe!
Pozdrawiamy
Najważniejsze, żeby dziecko było zdrowe!
Pozdrawiamy
reklama
buba - ciesz sie ze twoj maluszek ladnie wazy i podobnie jak inne dziewczyny i ich lekarze nie uwazam zeby to bylo za duzo - tym bardziej ze jak piszesz jestescie za 50 centylem ... dobrze ze nie za 90 masz zaufanie do tego lekarza - jak tak - to go sluchaj - jak nie ...
najwazniejsze ze dzidzia jest zdrowa my mamy dopiero 4,5 miesiaca a prawdopodobnie wlasnie podwajamy swoja waga urodzeniowa a tu jeszcze 1,5 miesiaca ... ostatnio lekarka powiedziala ze nie ma nic do zarzucenia mojej malej
tak wiec mysle ze wszystko bedzie dobrze - jak uda ci sie wyeliminowac jedno karmienie w nocy to dobrze dla ciebie - bedziesz bardziej wyspana ;D a jak nie to nic straconego
najwazniejsze ze dzidzia jest zdrowa my mamy dopiero 4,5 miesiaca a prawdopodobnie wlasnie podwajamy swoja waga urodzeniowa a tu jeszcze 1,5 miesiaca ... ostatnio lekarka powiedziala ze nie ma nic do zarzucenia mojej malej
tak wiec mysle ze wszystko bedzie dobrze - jak uda ci sie wyeliminowac jedno karmienie w nocy to dobrze dla ciebie - bedziesz bardziej wyspana ;D a jak nie to nic straconego