reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga I Wzrost Bobasów

reklama
Dzis wkoncu zaliczylismy zalegle szczepienie bo upal troche sie zmniejszyl.
No i Maja wazyla dzis 6015g czyli wciagu 12 dni przybrala 195 g :))) rosnie jak na drozdzach chodz po niej nie widac:))))

A Julek 1.08 czyli na nieco ponad 3,5 miesiąca waży 5500. Biorąc pod uwagę, ze urodził sie 3900, a 30.05 ważył 4730 to przybrał za mało (12gr / dzień). Ale na mój gust to on nie chce jeść więcej niż je. Ja mam mleko. W sumie moja rodzinka nie nalezy do puszystych, moja siostra byla wrecz patyczakiem w dziecinstwie, podobnie mama.
Na razie za 2 tygodnie musimy skontrolować wagę ponownie. Moze po upalach bedzie jadl wiecej?

Magda nic się nie martw wagą, wszystkie dzici nagle spowalniają. A faktycznie podczas upałów komu się chce jeść?? Możesz sobie sprawdzić wagę na siatkach centylowych (ja mam taką w książeczce zdrowia Oliwki) i jeżeli tam Julek mieści się w normach to niczym się nie przejmuj!

To prawda, dzieci mają czasami przestoje i nic im to nie szkodzi, dlatego nie powinno się ich za często ważyć, by się nie stersować niepotrzebnie, ale jak tu sie nie przejmować własnym dzieckiem, prawda? ;)

moja mala jakos przybiera na wadze i to nie tak zle - ale dziw mnie bierze skoro jej posilek nie trwa dluzej niz 5 minut ...

reklama
Idziu widocznie przez te 5 minut malutka wyciąga tyle ile potrzebuje, moja Karolinka też długo nie ssie :) też chyba w sumie ok. 5-7 minut :)

Do góry