reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

waga i wzgrost naszych kruszynek

reklama
nie zawsze jest tak z tym przyrostem wagi u malucha u nas były 3 tygodnie( co 3 tygodnie mam wizyty u lekarza), że mały przybrał 900 gram a przez ostatnie 3 tygodnie tylko 200 gram.

no u mnie srednio regularnie 250-300g przez ostatnie tyg. wiec jak sobie wylicze tak mniej wiecej jest jak przychodze na wizyte...przez poprzednie 4 tyg przybral 1kg a teraz przez te 4 tyg 900g wiec roznie...:-)

A ja dzisiaj byłam na wizycie u gina i ten nie wiedząc ile waży Dzidzia powiedział, że jak nie urodzę do końca 38 tyg to umawiamy sie na poród na jego dyżurze w szpitalu i będą wywoływać.
Jestem drobna i boi się, żeby Lenka za duża nie była. Ale dziwne to wszystko bo nie robił mi usg wiec nie wie ile Mała waży.:sorry2:
No i badał szyjkę - do przyjemnych to to nie należało :-(Mam nadzieje, że nie chciał mi tym badaniem przyspieszać porodu ...

Ostatnia edycja:
Rudka ja też jestem drobna i dlatego po 04.09 będe mierzona, czy dam radę sama urodzić czy cesarka. Jesli pomiary wyjdą w nanjniższej skali to cc, tak powiedziała mi moja ginka. Poczekamy(mam nadziję, że do tej pory nie zechcemy się narodzić) i zobaczymy.

Sarenko, ja już byłam mierzona. Dziś mam wizytę więc dowiem się co dalej. Odnalazłam taką stronkę Badanie położnicze ciężarnej :: MediWeb.pl no i tu są te wymiary podane, jakie powinny być, ale nie wiem jak się to ma do rzeczywistości. Moje są niższe. Wszystkie.

hmmm a kto Ciebie mierzył ginekolog czy jakaś położna? Bo ja mam ten sam problem też jestem drobniutka i niby lekarze mówią ze pewnie bedzie cc ale na 100% niewiem. Dziś też mam wizyte i mam nadzieje ze czegoś się dowiem. Bo termin mam na 4.09 i jakoś bym niechciała się dowiedziec o cc dopiero w dniu porodu:sorry2:

aha to dobrze ze cię zmierzyli bo jak ja w tamtym tyg. lezałam w szpitalu i prosiłam zeby mnie zmierzyli to powiedział ze mierzą ale przed porodem wrrrr:baffled:
a wiesz ile masz w biodrach :sorry2: sory za pytanie:tak:

reklama
Do góry