reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga i wymiary naszych dzieciaczków :)

reklama
Pabla Lenka jest ruchliwa i pewnie stąd ta waga
ale 8 kg to nie jest źle:-) jest smukłą dziewczynką:tak:
zadowolona no to piękna waga Emilki:-)

hej,
u nas myślałam że będzie lepiej - jestem zawiedziona:-(
waga - 8 kg
wzrost - 74 cm
Pabla- nie martw sie, najwazniejsze, ze Lenka jest zdrowa. Po pewnym czasie nadrobi, no i chyba lepiej, ze bedzie szczupla dziewczynka, a pozniej szczupla kobietka;-).
Kolejne pokolenia babć i mam nie przyjmują do wiadomości, że raz wykształcone komórki tłuszczowe nigdy nie znikną. Nawet jeżeli dziecko straci na wadze, komórki tłuszczowe pozostaną. Będą latami czekały na swoją kolej, aby w pełni się rozwinąć, zwiększyć masę ciała dziecka i stworzyć z niego grubego młodzieńca i otyłego mężczyznę.

Ostatnia edycja:
Pabla, no ale Lenka szybsza od kalorii, ktore pochłania, nie nadążają za nią;-) A waga urodzeniowa potrojona z okładem, więc moim zdaniem nie ma powodów do obaw - u nas pewnie podobnie będzie, sprawdzimy za tydzień.

Zadowolona super wynik:tak:
Julia no to Zuzu przypakowała:tak::-)
Pabla nic sie nie martw, u nas niby 8700 ale waga urodzeniowa nie potrojona, bo Kuba się urodził 3250 więc jeszcze brakuje,ale nasze dzieci z tych ruchliwych więc ja sie nie martwie:tak:

No nam do potrojenia pewnie też trochę brakuje po z miesiąc temu dziecko ważyło 8800g więc teraz na pewno nie waży 10800g żeby waga była potrojona. Bo Adaś urodził się z wagą 3600g.. Zobaczymy za 3 tyg.:happy2:

reklama
Pabla, trzeba było ważyć w zużytym pampie ;-) Żartuje oczywiście. Nie przejmuj się, Lenka jest bardzo żywa i energia skądś musi pochodzić:tak:Miki był niczego sobie a teraz taki chudziol, że szok;-)

Do góry