Jeszcze odnoście powyższego dlaczego zespół Downa jest jednym z wskazań do terminacji? Bo widać w większości przypadków takie osoby wymagaja opieki i mają wiele chorób współistniejących, gdyby było tak różowo jak piszesz to po co wykonywać aminopunkcje, po co cala diagnostyka prenatalna?
New Mom a skąd wiesz, że Twoje dziecko będzie akurat wymagało ciągłej opieki ? Być może będzie całkiem dobrze funkcjonować, dzieci i ludzie z zespołem Downa czasami na prawdę super funkcjonują i nie potrzebują opieki 24h na dobę. Wszystko będzie zależeć od chorób towarzyszących,całe skoro echo serca było ok to może będzie na prawdę dobrze ?!
Jakiś czas temu Facebooka obiegła historia mężczyzny z zespołem Downa który miał syna i syn był zdrowy- został stomatologiem, Gucci ostatnio zaangażowała dziewczynkę z zespołem Downa do kampanii i teraz ta mała jest wzięta modelką, gdzieś czytałam wywiad i na prawdę super się wypowiada.... Jedyne czego możesz się spodziewać to ogromne pokłady miłości od swojego dziecka, miłości i takiej pewności, że go nie skrzywdzisz... Ci ludzie na prawdę nie maja w sobie negatywnych uczuć, mają ogromne zaufanie do ludzi, ogromną wrażliwość i pokłady miłości. Na prawdę bądź dobrej myśli i myślę, że za rok napiszesz nam tutaj że dajesz radę i cieszysz się że je masz.... Teraz towarzyszy ci zmęczenie 2 malutkich dzieci to zrozumiałe, ale będzie co raz lepiej co raz łatwiej. Jest taka książka o dziewczynce z zespołem Downa "poczwarka" bardzo wzruszająca, piękna i mocna książka.