- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Passtelova
Fanka BB :)
Od siebie tylko chciałabym dodać, żebys nie podejmowała decyzji pod wpływem chwili i silnych emocji. Na aborcję masz jeszcze trochę czasu. Przede wszystkim zadaj sobie pytanie, czy Twoja głowa wytrzyma kiedyś twoje własne pytania o to, czy nie usunęłaś zdrowego dzieciątka. Nie chciałabym nigdy być w takiej sytuacji, ale myślę, że ja bardziej przeżywałabym takie domyślanie się, niż usunięcie chorego dziecka.
M
Myszaaaa
Gość
Paradoks jest taki, że może tak być, że usunę zdrowe dziecko, ale jeśli okaże się że będzie chore- to będę musiała urodzić.
Magdusia88
Nie będziesz musiała. Ta sama ww. Fundacja pomaga w takich sytuacjach.Paradoks jest taki, że może tak być, że usunę zdrowe dziecko, ale jeśli okaże się że będzie chore- to będę musiała urodzić.
W Niemczech jest możliwa terminacja chorej ciąży do 9 miesiąca ciąży, z reguły przeprowadza się taka terminacje maksymalnie do 8 miesiąca.
Jeśli zdecydowałabys się utrzymać tę ciążę to możesz zrobić amniopunkcje, wyklucza wady w 100%, i echo serca tak szybko jak to możliwe.
Wiedza daje spokój.
angeliskax
Moderator
Jesli okazałoby się ze nosisz chore dziecko to tak jak wyżej Magdusia radzi zgłosiłabym się do Fundacji i oni by Ci pomogli. Akurat taka aborcje jestem w stanie zrozumieć, bo dziecko chore naprawdę jest trudno wychować, a pozniej rodzic sie martwi co z nim bedzie kiedy jego zabraknie.Paradoks jest taki, że może tak być, że usunę zdrowe dziecko, ale jeśli okaże się że będzie chore- to będę musiała urodzić.
Moze zadzwon do fundacji i przedstaw jaka masz sytuacje, powiedz ze jestes na takim etapie jakim jesteś i oni będą z Tobą w kontakcie a to tez łatwiej.
M
Myszaaaa
Gość
Zadzwonię i przedstawię. Z poprzedniej ciąży wiem już, że nie można w Polsce legalnie przerwać ciąży jeśli dziecko jest chore.
arona
Na szczescie sa inne kraje i fundacje , ktore pomoga. Kontaktuj sie, moze da ci to odrobine komfortu , moze pokieruja Cie do dobrego terapeuty ... A Ty probuj myslec pozytywne, co bedzie jak dziecko bedzie zdrowe! Ta ciaza juz jest i jak na razie nie masz powodu myslec, ze bedzie zle ! Bierz POD uwage i Dobre opcjeZadzwonię i przedstawię. Z poprzedniej ciąży wiem już, że nie można w Polsce legalnie przerwać ciąży jeśli dziecko jest chore.
angeliskax
Moderator
Bo Polska to zacofany kraj, ale cale szczescie ze sa inne kraje do których możemy wyjechać i to zrobić.Zadzwonię i przedstawię. Z poprzedniej ciąży wiem już, że nie można w Polsce legalnie przerwać ciąży jeśli dziecko jest chore.
Madriga
Fundacja Federa pomoże. Potrzebne są dwa zaświadczenia od psychiatrów, fundacja pokieruje, poda namiary do psychiatrów i szpitala. Da się to zrobić w Polsce.Zadzwonię i przedstawię. Z poprzedniej ciąży wiem już, że nie można w Polsce legalnie przerwać ciąży jeśli dziecko jest chore.
reklama
B
BBP
Gość
A wiesz, że to nielegalne.Podwiązać jajowody? Nie uważam, żeby branie tabletek było najbardziej skuteczne - wystarczy raz zapomnieć wziąć i może być ciąża.
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
Podziel się: