reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wada serca u dziecka i zespół DOWNA- USG połówkowe-pomocy

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
No i pieknie, sprawdz sytuacje, przemysl, ochlon i zrob tak bys Nie zalowala.

reklama
Od siebie tylko chciałabym dodać, żebys nie podejmowała decyzji pod wpływem chwili i silnych emocji. Na aborcję masz jeszcze trochę czasu. Przede wszystkim zadaj sobie pytanie, czy Twoja głowa wytrzyma kiedyś twoje własne pytania o to, czy nie usunęłaś zdrowego dzieciątka. Nie chciałabym nigdy być w takiej sytuacji, ale myślę, że ja bardziej przeżywałabym takie domyślanie się, niż usunięcie chorego dziecka.

Paradoks jest taki, że może tak być, że usunę zdrowe dziecko, ale jeśli okaże się że będzie chore- to będę musiała urodzić.
Nie będziesz musiała. Ta sama ww. Fundacja pomaga w takich sytuacjach.
W Niemczech jest możliwa terminacja chorej ciąży do 9 miesiąca ciąży, z reguły przeprowadza się taka terminacje maksymalnie do 8 miesiąca.
Jeśli zdecydowałabys się utrzymać tę ciążę to możesz zrobić amniopunkcje, wyklucza wady w 100%, i echo serca tak szybko jak to możliwe.

Wiedza daje spokój.

Paradoks jest taki, że może tak być, że usunę zdrowe dziecko, ale jeśli okaże się że będzie chore- to będę musiała urodzić.
Jesli okazałoby się ze nosisz chore dziecko to tak jak wyżej Magdusia radzi zgłosiłabym się do Fundacji i oni by Ci pomogli. Akurat taka aborcje jestem w stanie zrozumieć, bo dziecko chore naprawdę jest trudno wychować, a pozniej rodzic sie martwi co z nim bedzie kiedy jego zabraknie.
Moze zadzwon do fundacji i przedstaw jaka masz sytuacje, powiedz ze jestes na takim etapie jakim jesteś i oni będą z Tobą w kontakcie a to tez łatwiej.

Zadzwonię i przedstawię. Z poprzedniej ciąży wiem już, że nie można w Polsce legalnie przerwać ciąży jeśli dziecko jest chore.

Zadzwonię i przedstawię. Z poprzedniej ciąży wiem już, że nie można w Polsce legalnie przerwać ciąży jeśli dziecko jest chore.
Na szczescie sa inne kraje i fundacje , ktore pomoga. Kontaktuj sie, moze da ci to odrobine komfortu , moze pokieruja Cie do dobrego terapeuty ... A Ty probuj myslec pozytywne, co bedzie jak dziecko bedzie zdrowe! Ta ciaza juz jest i jak na razie nie masz powodu myslec, ze bedzie zle ! Bierz POD uwage i Dobre opcje 😉

Bo Polska to zacofany kraj, ale cale szczescie ze sa inne kraje do których możemy wyjechać i to zrobić.

Fundacja Federa pomoże. Potrzebne są dwa zaświadczenia od psychiatrów, fundacja pokieruje, poda namiary do psychiatrów i szpitala. Da się to zrobić w Polsce.

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry