reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wada serca u dziecka i zespół DOWNA- USG połówkowe-pomocy

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Wiemy ze mialas chore dziecko dlatego ucieszyliśmy się ze dostalas kolejna szanse zeby zostać mamą. Ale ty nie chcesz z tego skorzystać bo na start zakładasz ze historia sie powtorzy. Nie wiesz co tym razem by było. A każde poczęte dziecko ma prawo mieć szanse dostać życie.
A co do tego "ciekawym przypadkiem medycznym" to nie do konca tak było. W Polsce lekarze teraz boją się dokonywać aborcji, bo mamy głupią ustawę. A Ty też byłaś w takiej wysokiej ciazy gdzie tej aborcji juz nie mozna było dokonać tylko trzeba bylo urodzić. I naprawdę Ci tego przeżycia wspolczuje, to jest temat do przepracowania z psychoterapeutą a nie do pisania z nami na forum.
Kaja Godek?

Nie, jak najbardziej mi do niej nie po drodze. Ta kobieta ma coś z deklem. Ja nie każe autorce rodzić chore dziecko, a dać szansę temu dziecku które może być zdrowe. Zwłaszcza że widać, że autorka sama nie wie czego chce, ale bardziej by chciala dac szanse zdrowemu dziecku ale boi się ze moze byc chore i bedzie zmuszona do porodu. A jak sie okazuje wcale nie musi rodzic chorego dziecka tylko moze dzięki fundacji usunąć dziecko powyżej 20 tygodnia. Ja poki nie uslyszalam o fundacji myslalam ze aborcję mozna zrobic tylko do któregoś tygodnia ciazy. A powyżej 20 zawsze slyszalam, że nie robi się aborcji.

Nie, jak najbardziej mi do niej nie po drodze. Ta kobieta ma coś z deklem. Ja nie każe autorce rodzić chore dziecko, a dać szansę temu dziecku które może być zdrowe. Zwłaszcza że widać, że autorka sama nie wie czego chce, ale bardziej by chciala dac szanse zdrowemu dziecku ale boi się ze moze byc chore i bedzie zmuszona do porodu. A jak sie okazuje wcale nie musi rodzic chorego dziecka tylko moze dzięki fundacji usunąć dziecko powyżej 20 tygodnia. Ja poki nie uslyszalam o fundacji myslalam ze aborcję mozna zrobic tylko do któregoś tygodnia ciazy. A powyżej 20 zawsze slyszalam, że nie robi się aborcji.
Można dokonać aborcji ale tylko w patologicznej ciąży? Czyli 1/2 Kai Godek.

4 tygodniowa ciąża to nie „dzieciątko” tylko zarodek. I w normalnym świecie nie ma żadnych praw.

Posiadanie dziecka to według Ciebie jakiś dowód odpowiedzialności? Forma kary? Za co? Za seks? Czy za to, że innym się nie udaje?

Można dokonać aborcji ale tylko w patologicznej ciąży? Czyli 1/2 Kai Godek.

4 tygodniowa ciąża to nie „dzieciątko” tylko zarodek. I w normalnym świecie nie ma żadnych praw.

Posiadanie dziecka to według Ciebie jakiś dowód odpowiedzialności? Forma kary? Za co? Za seks? Czy za to, że innym się nie udaje?
Ty tak serio? Oczywiście, popieram aborcje w skrajnych przypadkach, ale aborcji na życzenie bo ktoś wpadł nie jestem absolutnie za. A wiesz dlaczego? A głównie dlatego, że takie osoby powinny brać odpowiedzialnosc, skoro potrafią uprawiać seks to niech biorą odpowiedzialność za konsekwencji. Jeśli twierdzisz że 1/2 jestem Kaja Godek bo nie toleruje aborcji z wyboru to bez komentarza. 😅 Nie twierdzę że każdy musi rodzić dzieci, ale bądźmy normalni. Uprawiajmy seks z rozwagą a nie róbmy sobie dzieci i usuwajmy bo nie chcemy.

Ty tak serio? Oczywiście, popieram aborcje w skrajnych przypadkach, ale aborcji na życzenie bo ktoś wpadł nie jestem absolutnie za. A wiesz dlaczego? A głównie dlatego, że takie osoby powinny brać odpowiedzialnosc, skoro potrafią uprawiać seks to niech biorą odpowiedzialność za konsekwencji. Jeśli twierdzisz że 1/2 jestem Kaja Godek bo nie toleruje aborcji z wyboru to bez komentarza. 😅 Nie twierdzę że każdy musi rodzić dzieci, ale bądźmy normalni. Uprawiajmy seks z rozwagą a nie róbmy sobie dzieci i usuwajmy bo nie chcemy.
Ale wiesz co, może w takim razie serio Twoja obecność w tym wątku nie jest wskazana? To Twoje przekonania, a Mysza może chcieć jednak usunąć tę ciążę, nawet jeśli będzie się rozwijała prawidłowo. Jesteśmy różni i zaakceptujmy to. Co innego próbować pomóc, a co innego krytykować dziewczynę, która rozważa aborcję.

Ale wiesz co, może w takim razie serio Twoja obecność w tym wątku nie jest wskazana? To Twoje przekonania, a Mysza może chcieć jednak usunąć tę ciążę, nawet jeśli będzie się rozwijała prawidłowo. Jesteśmy różni i zaakceptujmy to. Co innego próbować pomóc, a co innego krytykować dziewczynę, która rozważa aborcję.
Ale ja nie krytykuje w tej chwili dziewczyny, która chce to zrobić. A odniosłam się do komentarza czyjegoś.
Autorce napisalam, że to jej decyzja. Skoro jest pewna tego to niech to robi.

Naprawdę bardzo humanitarne, żeby karać za seks niechcianymi dziećmi. Zwłaszcza wobec tych dzieci. To nie jest „odpowiedzialność” tylko tortura.

I tak, serio uważam, że dzieci powinny się rodzić, kiedy są chciane a nie kiedy ty uważasz, że ktoś powinien ponieść „odpowiedzialność” za to, że się zapomniał, zawiodła antykoncepcja czy z jakiegokolwiek powodu. Dokonanie aborcji to tez konsekwencja niechcianej ciąży a dla dokonującej to właśnie forma odpowiedzialności.

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry