reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wada serca u dziecka i zespół DOWNA- USG połówkowe-pomocy

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
A co to da? W tamtej ciąży amniopunkcja wyszła 100% prawidłowa, Nifty czy Sanco też by wyszedł w porządku, dowiedziałam się najwcześniej jak było to możliwe- w połowie ciąży.
Możesz jeszcze zrobić echo serca płodu u kardiologa w I trymestrze.

reklama
Możesz jeszcze zrobić echo serca płodu u kardiologa w I trymestrze.
Aga - ona nie chce słyszeć dobrych rad i możliwości, które ma. Ona chce wpisów typu „nie chcesz tego dziecka to je usuń, masz do tego święte prawo, bo cierpisz po stracie poprzedniego dziecka, które musiałaś urodzić, musiałaś cierpieć”.

Aga - ona nie chce słyszeć dobrych rad i możliwości, które ma. Ona chce wpisów typu „nie chcesz tego dziecka to je usuń, masz do tego święte prawo, bo cierpisz po stracie poprzedniego dziecka, które musiałaś urodzić, musiałaś cierpieć”.
poprzednio też byly rady, wszystkie byly złe, bez sensu, a po co. Teraz jest tak samo. Co wiecej, mam wrażenie, że autorka i tak zrobi na przekór tym właśnie radom.

Robiłam wszystkie badania. Nic więcej zrobić nie mogłam. Dowiedziałam się o wadzie serca w połowie. Potem została zdiagnozowana dokładnie. Nie było możliwości operacji wewnątrzmacicznej. Na 1 badaniu prenatalnym nie było żadnych odchyleń.

Wiem, że istnieją badania prenatalne, testy z krwi. W 1 trymestrze serce nie jest jeszcze tak wykształtowane, że czasem po prostu lekarz nie jest w stanie stwierdzić. Jeśli ta ciąża jest zdrowa, utrzyma się i zdecyduję się ją kontynuować, czeka mnie 20 tygodni stresu. Co będzie. Czy będzie zdrowe a może jednak nie. e

Wiem, że istnieją badania prenatalne, testy z krwi. W 1 trymestrze serce nie jest jeszcze tak wykształtowane, że czasem po prostu lekarz nie jest w stanie stwierdzić. Jeśli ta ciąża jest zdrowa, utrzyma się i zdecyduję się ją kontynuować, czeka mnie 20 tygodni stresu. Co będzie. Czy będzie zdrowe a może jednak nie. e
Wiem, że to może być dla Ciebie ogromne przeżycie, ale może jednak warto? Dostałaś szansę. Myślę, że bardziej skłaniasz się by urodzić niż wziąć jakieś tabletki, które mogą Ci zaszkodzić. Jeśli zdecydujesz się na aborcje czego nie popieram to pamietaj, aby nie robić tego na własną rękę tylko np. wyjechać za granicę gdzie Ci to sami zrobią. A jeśli zdecydujesz urodzić i Twój facet znowu Cię zostawi to może pomyśl o tym, aby juz go nigdy nie przyjmować do siebie? Bo co to za partner,który raz jest a raz go nie ma.

Nie chodzi o partnera czy będzie czy nie. Tylko o to że się panicznie boję. Ciąży. Porodu to już nie mówię. Tych 20 tygodni oczekiwania bo przecież ostatnio wszystko było w porządku. Wszystkie wyniki miałam idealne. To nie tak że się dowiem w 12 tygodniu na przykład i jeszcze będę mogła zdecydować się na aborcję na przykład. Czasem kobiety nie wiedzą do końca aż do porodu. Płakać mi się chce. Byłam już spakowana żeby uciekać stąd, zacząć gdzieś nowe życie. Znalazłam pracę.

reklama
Ciąza po poronieniu.
Może się tam odezwij? Tam są dziewczyny, które również przeżyły tragedie. Będą Ciebie bardziej rozumiały, bo nie jedna przeszła stratę. Wiadomo, każda ma inny bagaż ale jednak taka kobieta po przejściach Ciebie bardziej zrozumie niż np. osoba która nie przeszła tego.
A osobiscie też wybierz się do psychoterapeuty. Warto z kimś czasem o tym porozmawiać osobiście. Przepracuj to, może też ta wizyta Ci pozwoli podjąć jakąś decyzję.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry