M
Myszaaaa
Gość
nie chce nic już więcej wiedzieć. Po prostu nie chce.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ok. Daj sobie czas. Strasznie duzo na Ciebie spadlo. Masz prawo .nie chce nic już więcej wiedzieć. Po prostu nie chce.
Bardzo mi przykro, naprawdęnie chce nic już więcej wiedzieć. Po prostu nie chce.
Kochani. Samemu ciężko. Nawet we dwoje to ciężar ponad miarę. Na tym wątku już radziłyśmy hospicjum perinatalne i opiekę psychologiczną. Czy próbowałaś się z jakimś skontaktować? Nie dźwigajcie tego sami. Nie musicie. Wiem że w tej chwili czujecie się okropnie i trudno Wam podejmować działania. Może jednak warto się do nich zmusić. My tutaj nie jesteśmy fachowcami i nie zawsze napiszemy coś mądrego. Będziemy wspierać, ale fachowe oparcie jest wam teraz również bardzo potrzebne i może dać Wam siłę by się z tym zmierzyć.Jak mam wytrzymać? Jak mamy to wytrzymać?
Sprobuj moze poszukac psychologa , tam chyba i tacy powinni byc. Nie sadze , zeby w ten sposob pocieszaliNa ten moment nie chcemy korzystać z opieki hospicjum perinatalnego. Nie chcę słuchać, że : damy radę, że trzeba przyjąć to co będzie, że może ona będzie żyć, że inni dają radę z "gorszymi" przypadkami.
Pamiętaj że szukając pomocy masz prawo powiedzieć jakiej pomocy oczekujesz a jakiej nie. Jeśli forma proponowanej pomocy nie będzie Wam odpowiadać, zawsze możecie zrezygnować. O swoich potrzebach należy w takiej sytuacji mówić otwarcie i szczerze. To co nam tu napisałaś powiedz w rozmowie z psychologiem z hospicjum. Nie wyobrażam sobie że tego nie uszanuje. Jeśli jesteś z Warszawy, czy okolic to tam na Agatowej jest hospicjum. Stronę łatwo znajdziesz. Jest numer tel do dyżurnego psychologa.W porządku, przemyślimy.