arona
Fanka BB :)
A szanse na przezycie? Ogolnie rokowania?Nienajlepsze wiadomości, upośledzenie umysłowe raczej potwierdzone.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A szanse na przezycie? Ogolnie rokowania?Nienajlepsze wiadomości, upośledzenie umysłowe raczej potwierdzone.
Wada serca jest nieuleczalna tak czy Tak. Tzn niedorozwój lewej komory serca. Operacje są 3- maja na celu przystosować serce żeby funkcjonowało ale ono będzie do końca życia jednokomorowe. Wszystko zależy od stanu tej prawej komory, od przepływów tam. Jeśli są dodatkowe problemy jak u nas ten mizg i nerki-tym gorzej. Sama wada serca jest już jedna z najgorszych o ile nie najgorsza.W sensie duże wady mózgu? Bardzo mi przykro, wydaje mi się, że łatwiej jest znieść niepełnosprawność fizyczna, gdy dziecko jest kontaktowe. Znam co prawda przypadki, że obraz mózgu jest niby beznadziejny, a dziecko chodzi do szkoły, rozwija się, ma sukcesy, ale wiem, że lepiej nie liczyć na cud tylko ew. miło się zaskoczyć. Pisałaś, że wada serca jest jednak nieodwracalna. Co to znaczy? Że nie będą operować czy że trzeba będzie "co chwilę operować"? Ktoś w ogóle mówi jakie są rokowania, że Dziecko przeżyje poród, pierwszy miesiąc, rok?
Ogólnie No to samo serce to już sprawa bardzo poważna a im więcej problemów tym gorzej. nie wiem czy chce kolejne badania.A szanse na przezycie? Ogolnie rokowania?
A co proponowali?Ogólnie No to samo serce to już sprawa bardzo poważna a im więcej problemów tym gorzej. nie wiem czy chce kolejne badania.
Zrobic to Echo ... Przygotowac sie do porodu tam gdzie radza. Krok po' kroku ... Chociaz to trudne i nie uzdrowi malenkiej.A co tu można ogarnąć? Proponuje echo serca w Warszawie na Agatowej. A potem skierowanie na poród do Krakowa.
Moze ocenia Stan serducha, podejma na tej podstawie decyzje o operacji?Ani jej nie pomoże to echo w niczym. 24+6
Sprawdz czy w ogole beda te operacje proponowali. Moze powiedza, ze nie ma sensu ? Moze dasz rade zostac przy niej ? Ta sytuacja jest straszna i nieprzewidywalna . Ty tez mozesz zmienic zdanie w zwiazku Z nia.I co z tej operacji co to za życie? Kto się nie zajmie?