reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wada serca u dziecka i zespół DOWNA- USG połówkowe-pomocy

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Kariotyp prawidłowy, nie ma wady genetycznej.
To dobra wiadomość i jest mi przykro, że nie wystarcza by się cieszyć ciąża. Widzę jednak, że Twoje podejście się zmieniło. Dobrze wiedzieć że jest Ci troszkę lżej. Mam nadzieję, że jednak poszukasz profesjonalnej pomocy. Ważne żebyście mieli teraz wsparcie. Myślę o Was cieplutko🤗.

reklama
jasne, że wolałabym usłyszeć, że ktoś się pomylił i że moja dziewczynka jest całkowicie zdrowa..... choć sytuacja nada beznadziejna- choć tyle mi lżej
A to na pewno jej wynik? Bo pisalas ze probka byla zanieczyszczona i wynik moze byc niejednoznaczny-mowili cos o tym? Oby tak bylo!!!! Moze i te wady jakos znikna z czasem chociaz czesciowo? Nie znam sie ale moze jest jakas nadzieja?

Moja droga. Uważam że na zapas martwić się nie trzeba. Niemniej jednak polecam Ci zrobienie badania NIFTY. To drogie badanie ale dzięki temu nie będziesz żyć w stresie do końca ciąży. Pozdrawiam ciepło, trzymaj się kochana!!!!

Moja droga. Uważam że na zapas martwić się nie trzeba. Niemniej jednak polecam Ci zrobienie badania NIFTY. To drogie badanie ale dzięki temu nie będziesz żyć w stresie do końca ciąży. Pozdrawiam ciepło, trzymaj się kochana!!!!
Do tego pisała już,że Nifty jest za drogie i nie będzie go robić.

A to na pewno jej wynik? Bo pisalas ze probka byla zanieczyszczona i wynik moze byc niejednoznaczny-mowili cos o tym? Oby tak bylo!!!! Moze i te wady jakos znikna z czasem chociaz czesciowo? Nie znam sie ale moze jest jakas nadzieja?
Tak pytalam 2 razy czy na pewno bo juz bylam nastawiona ze jeszcze raz pojde na amnio. Mowil ze nie trzeba ze kariotyp prawidlowy a na papierze odbiore sobie po niedzieli.

Kariotyp prawidłowy, nie ma wady genetycznej.
To dobra wiadomość ❤️ wiesz że ten wynik pokazuje tylko 3 trisomie 🙄 masz więc pewność że ich nie ma ❤️ są różne zespoły genetyczne i z nimi można normalnie funkcjonować ❤️ miałaś rozmowę z genetykiem? Polecam wybrać szpital do porodu i 3 stopniu referencyjności a przy porodzie mów o wynikach z badań prenatalnych.

Jeśli robiła aminopunkcje to po co nifty?

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry