reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W sierpniu testujemy, się nie poddajemy, a wysokie bety mieć będziemy🤞🤞

reklama
Mam pytanie. Czy korzystacie z aplikacji promom?
Zrobiłam test jeden w południe a drugi teraz z 15.
Wg mnie to już pik a wedlug aplikacji stężenie lh jest wysokie ale tylko 1.30 i jeszcze nie pik.
I nie wiem czy testować dalej...
Podpowiedzcie, bo może jednak dziś mąż da radę podziałać.

Ja w tym miesiącu używałam pierwszy raz wraz z testami z domowego laboratorium i bardzo polecam :)
Sama mogłabym się wahać kiedy pik

174444.jpg

No właśnie wiem, ale ja zawsze myślałam że trzeba się kochać w płodne dni i zazwyczaj myślałam że jak wyjdzie pozytywny test owulacyjny to wystarczy ... A to właśnie na odwrót... A czy owulacje z lewego jajnika są jakieś słabsze czy nie wiem jak to określić?
Trzeba uprawiać seks regularnie. Po prostu. Najlepiej co dwa dni. W okolicach owu można i codziennie chyba, że mąż ma problemy z nasieniem i lekarz zalecił inaczej. Wszystkie inne metody : testy owu, mierzenie temperatury, aplikacje... To wspomaganie. A tak naprawdę to ten seks najważniejszy 😁👍

Może akurat niedawno pękł? Odrazu po pęknięciu lekarz może nie zauważyć, że doszło do owulacji
Ale ja byłam krótko po mniesiaczce...test owu prawie pik 3.08 ale z innej firmy ledwo pokazywał 2 kreski...A 4 .08 nie było nic na jajnikach...lekarz powiedział że ten jajnik z torbiela przejął kontrolę nad całym układem hormonalnym że moje jajniki nie pracują,i nie będą pracować dopóki nie wylecze torbieli...teraz jestem na progesteronie żeby całkowicie wyciszyć jajniki z nadzieją że ta torbiel zniknie i wszystko wróci do normy...

A ja z takim pytaniem dziewczyny, mam znajomą która jest w podobnej sytu jak ja , stara się 6 miesięcy i ostatnio gdzieś wyczytała, że po seksie (tym potencjalnie poczęciowym) wskazana jest kilkudniowa abstynencja, ponieważ miałaby ona pomóc , a w zasadzie to nie przeszkadzać w implantacji zarodka. Co Wy o tym sądzicie? Jak to jest z tym seksem w fazie lutealnej
Myślę, że dużo osób starających się o dziecko uprawia seks tylko w czasie dni płodnych a potem już nie i niestety nadal nie ma z tego ciąży 🤷‍♀️

Myślę, że dużo osób starających się o dziecko uprawia seks tylko w czasie dni płodnych a potem już nie i niestety nadal nie ma z tego ciąży 🤷‍♀️
Pewnie tak, ale ja uprawiam też po, więc po tym co mi powiedziała znajoma, taka lampka się zaświeciła , i sama nie wiem co o tym myśleć, więc napisałam , żeby poznać zdanie innych jak to u innych wygląda.

reklama
Ja w tym miesiącu używałam pierwszy raz wraz z testami z domowego laboratorium i bardzo polecam :)
Sama mogłabym się wahać kiedy pik

Zobacz załącznik 1432595
Ale jakie piękne testy ❤️
Ja nie wiem dlaczego mi nie wychodzily ...robiłam codziennie o tej samej porze wieczorem ,starałam się nie pić dwie godziny przed .
Przestałam ,bo mi brakło cierpliwości 😄
Dzisiaj jestem 6 dni przed @ ,zrobiłam z ciekawości ,bo po prostu jeszcze miałam i mi wyszła najbardziej czerwona kreska jaka miałam przez te wszystkie dni w których podejrzewam owulację .
Dobra kobieto daj jakieś rady na wrzesień ,bo ten cykl spisuje na straty 😔

Do góry