reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W sierpniu testujemy, się nie poddajemy, a wysokie bety mieć będziemy🤞🤞

reklama
U mnie się pojawiają pierwsze krople🩸, niestety, ale z drugiej strony są plusy, bo drugi cykl ponownie 29 dni, więc liczę, że się wszystko normuje po anty, przed wakacjami będę mieć koniec, albo końcówkę na początek wakacji 🥰.

A z innego tematu czy Tsh lepiej robić w jakimś okresie cyklu czy to nie ma znaczenia, bo będę powtarzać i umawiać wizytę u endokrynolog, a wiem, że wy macie ładnie często cyklami co i jak 😁. A wolałbym przed urlopem jeszcze zrobić, jak nie ma to znaczenia 😁.

No i do zobaczenia na wrześniowych. Będę dalej tu z wami i trzymam za inne ⏸️.
Ja liczę, że wrześniowy bd szczęśliwy bo płodne na urlopie powinny przypadać i owu😂, o ile będzie 🙈.
TSH nie ma znaczenia w jakim dniu cyklu

U mnie się pojawiają pierwsze krople🩸, niestety, ale z drugiej strony są plusy, bo drugi cykl ponownie 29 dni, więc liczę, że się wszystko normuje po anty, przed wakacjami będę mieć koniec, albo końcówkę na początek wakacji 🥰.

A z innego tematu czy Tsh lepiej robić w jakimś okresie cyklu czy to nie ma znaczenia, bo będę powtarzać i umawiać wizytę u endokrynolog, a wiem, że wy macie ładnie często cyklami co i jak 😁. A wolałbym przed urlopem jeszcze zrobić, jak nie ma to znaczenia 😁.

No i do zobaczenia na wrześniowych. Będę dalej tu z wami i trzymam za inne ⏸️.
Ja liczę, że wrześniowy bd szczęśliwy bo płodne na urlopie powinny przypadać i owu😂, o ile będzie 🙈.
ja dostałam skierowanie na komplet hormonów do zrobienia w 1-3 dc ale z tego co widzę co dziewczyny wstawiały to nie ma znaczenia w którym dniu cyklu zrobimy TSH to wynik nie będzie fałszywy

Witaj w tym nieszczęsnym teamie 😪, ale wrzesień jest nasz❤️
bardzo bym chciała żeby we wrzesniu się udało, ale na razie wolę się nie nastawiać na rewelacje… w zeszłym roku jesień była dla mnie paskudna bo straciłam ukochanych dziadków i wiem że podświadomie chciałabym zapełnić pustkę dzieckiem…Jesteśmy już pod opieką kliniki, partner na suplach a ja zaczynam diagnostykę. Nic więcej zrobić nie mogę 🤷‍♀️

P.S. Jak dobrze pójdzie to uda mi się zatestować jeszcze 31.08, będę +- 10dpo

No właśnie- coś jest nie tak ale jeśli zajdziesz nie diagnozując się do końca to niestety scenariusz może się powtórzyć. Nigdzie przecież nie napisałam żebyś odpuściła starania na 10 lat tylko żebyś podchodziła do starań na większym luzie No i w międzyczasie może uda się jeszcze znaleźć jakies problemy które da się leczyć i zapobiegną kolejnej stracie. Widziałam, że poroniłaś w marcu więc pomiędzy staraniami a tamtą ciążą nie minęło niewiadomo ile czasu. 😉
Też jestem młoda- mam 23 lata, staram się od ponad 4 lat, straciłam 8 ciąż, nie mam żadnego żywego dziecka, mam wiele chorób i niedługo przejdę menopauzę- w przeciwieństwie do Ciebie mam może kilka miesięcy czasu na zajście w ciążę i niestety już nie mogę sobie pozwolić na spokojne starania i w żadnym wypadku mnie nie zabolało to, że jesteś młoda i pragniesz dziecka bo ja rozpoczęłam starania w wieku 19 lat. 😉
Ojej, to jest aż przerażające jak się czyta 😪. Ja późno zaczęłam bo w wieku 30 lat i tak naprawdę początek mojej podróży, aczkolwiek zdaje sobie sprawę, że to taki już mały dzwonek na pierwsze dziecko, bo wiadomo wiek we wszystkim też robi swoje. Na razie i tak się staram na luzie, bo mam znajomych którzy mają dużo więcej wiosenek i też zaczynają, jakoś tak się nastawiam, że wakacje swoje zrobią 😂, dla zdrowej psychiki 🙈

ja dostałam skierowanie na komplet hormonów do zrobienia w 1-3 dc ale z tego co widzę co dziewczyny wstawiały to nie ma znaczenia w którym dniu cyklu zrobimy TSH to wynik nie będzie fałszywy
Ja robiłam kończąc z antykoncepcja kilka miesięcy temu, sprawdzone, 3 lekarzy mówiło ok i tak żyłam w nieświadomości az do niedawna 🙈, teraz wiem, że były kijowe i miałam tylko ths, teraz mam jeszcze free4 czy coś takiego 🙈. Powtórzę i mam umówić się do endokrynologa. Na razie mało co diagnostyki robiłam, bo chce na luzie bo dopiero początek i wiem, że normalnie to może trwać. Wydaje mi się, że dopiero po anty mój organizm wraca do siebie i tak się stabilizuje, więc daje sobie czasu jeszcze trochę.

bardzo bym chciała żeby we wrzesniu się udało, ale na razie wolę się nie nastawiać na rewelacje… w zeszłym roku jesień była dla mnie paskudna bo straciłam ukochanych dziadków i wiem że podświadomie chciałabym zapełnić pustkę dzieckiem…Jesteśmy już pod opieką kliniki, partner na suplach a ja zaczynam diagnostykę. Nic więcej zrobić nie mogę 🤷‍♀️

P.S. Jak dobrze pójdzie to uda mi się zatestować jeszcze 31.08, będę +- 10dpo
No yo faktycznie, mam nadzieję, że się uda ❤️❤️❤️, 3mam ✊✊ za Ciebie

Ja robiłam kończąc z antykoncepcja kilka miesięcy temu, sprawdzone, 3 lekarzy mówiło ok i tak żyłam w nieświadomości az do niedawna 🙈, teraz wiem, że były kijowe i miałam tylko ths, teraz mam jeszcze free4 czy coś takiego 🙈. Powtórzę i mam umówić się do endokrynologa. Na razie mało co diagnostyki robiłam, bo chce na luzie bo dopiero początek i wiem, że normalnie to może trwać. Wydaje mi się, że dopiero po anty mój organizm wraca do siebie i tak się stabilizuje, więc daje sobie czasu jeszcze trochę.
odnośnie anty się nie wypowiem, bo ostatni raz brałam jakieś 6 lat temu, ale wiem że są osoby które zaszły w 1 cyklu po odstawieniu

reklama
Do góry