reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

W sierpniu testujemy, się nie poddajemy, a wysokie bety mieć będziemy🤞🤞

No właśnie- coś jest nie tak ale jeśli zajdziesz nie diagnozując się do końca to niestety scenariusz może się powtórzyć. Nigdzie przecież nie napisałam żebyś odpuściła starania na 10 lat tylko żebyś podchodziła do starań na większym luzie No i w międzyczasie może uda się jeszcze znaleźć jakies problemy które da się leczyć i zapobiegną kolejnej stracie. Widziałam, że poroniłaś w marcu więc pomiędzy staraniami a tamtą ciążą nie minęło niewiadomo ile czasu. 😉
Też jestem młoda- mam 23 lata, staram się od ponad 4 lat, straciłam 8 ciąż, nie mam żadnego żywego dziecka, mam wiele chorób i niedługo przejdę menopauzę- w przeciwieństwie do Ciebie mam może kilka miesięcy czasu na zajście w ciążę i niestety już nie mogę sobie pozwolić na spokojne starania i w żadnym wypadku mnie nie zabolało to, że jesteś młoda i pragniesz dziecka bo ja rozpoczęłam starania w wieku 19 lat. 😉
hmmm.. mam trombofilie. Inna badania w normie, więc teraz czekam aż zajdę w ciążę. A jeżeli chodzi o tsh itd powtarzam co jakiś czas ;)
Bardzo mi przykro z powodu twojej histori, ale pozwól, że będę sama decydować kiedy się starać o dziecko. Pozdrawiam

reklama
bardzo bym chciała żeby we wrzesniu się udało, ale na razie wolę się nie nastawiać na rewelacje… w zeszłym roku jesień była dla mnie paskudna bo straciłam ukochanych dziadków i wiem że podświadomie chciałabym zapełnić pustkę dzieckiem…Jesteśmy już pod opieką kliniki, partner na suplach a ja zaczynam diagnostykę. Nic więcej zrobić nie mogę 🤷‍♀️

P.S. Jak dobrze pójdzie to uda mi się zatestować jeszcze 31.08, będę +- 10dpo
Ja będę początkiem września robić test, co prawda 8dpo, ale idę na wesele, jeśli by się pojawił cień, to nie wezmę grama alko do ust, ale jeśli nie, to wiadomo, że pewnie jakiegoś winka się napije 😁, póki nie wychodzi na testach ⏸️ to nie szkodzę 😂

Ktora ze mną jest w 18 dniu cyklu, mnie dobija to pobolewanie podbrzusza, jakby w dniu okresu nie wystarczało to prawie w 3 tyg cyklu jeszcze musi. 🤬😡🥵
Ja jestem w 19 dniu, ból owulacyjny mam już za sobą, jeśli owulacja była a podejrzewam, że była to również mam już za sobą. Już nic mnie nie boli oprócz cycków. Całe szczęście.

Poczytalam o objawach, nie mam zadnego z tych wpisanych poza brakiem ciąży prawidlowej, bo w roku juz zaliczyłam 2. 🤷‍♀️🤷‍♀️
Jak masz jakies obawy to nie kombinuj i nie sugeruj się tym co pisze wujek Google tylko idź lekarza i się zbadaj. Niech lekarz da Ci skierowanie na odpowiednie badania i sam też się wypowie co do tych kwestii. To, że coś cię niepokoi a nie pokrywa się z tym co piszą w googlach to nie znaczy, że to masz albo tego nie masz. Ja wychodzę z założenia, że jeśli coś mnie niepokoi i chce coś sprawdzić to idę sie badać, bo później siedzę w necie i czytam i zgłupieć można od tego.

nie, ten lekarz nie mial racji, bo ja osobiście uważam, że skoro mam 21lat i nie jestem w stanie donosić ciazy to znaczy, że coś jest nie tak. Wolę w nią zajść szybciej, niż jakbym miała odpuścić i obudzić się za 20lat, że jednak chce dziecko a problemy ze mną zostaną. Pisałam tutaj na forum tylko o mojej jednej ciazy więc nie masz pojęcia ile było od odstępu między nimi.
Jakby Ci to powiedzieć, nie wiem ile masz lat, ale chyba Cie to musiało zaboleć że mam 21lat i pragnę dziecko. Nie tylko Ty wydałaś na badania tysiące złotych, bo ja również.
Zgadzam się wiek nie ma tu nic do rzeczy, stara sie o dziecko, wiec w wieku 21 lat jak piszesz ze na luzie i bez cisnienienia, tak tez powinna zajsc, bez problemu i na luzie... byla dziewczyn ze mna z cp w wieku 23 lat od roku sie starała i co, pewnie powiedzialam jej , ze mloda jestes, masz mnóstwo czasu, bedzie dobrze... ale ona juz zdarzyła zaliczyc swoj osobisty dramat i wie ze latwo nie będzie... latwo przychodzi tym, ktorzy faktycznie latwo w ta ciążę zachodzą i bez problemu ją utrzymują. Niestety takie fakty

Bosze laski oszaleje z tymi lekarzami 🙄. Wróciłam do waszych tematów i skosultowałam z koleżanką i okazuje się, że mam niepełne dalej skierowanie, bo mam Tsh, Tf4 ale przecież powinnam mieć też na Tf3 żeby to było porównanie, bo to 3 wyniki wspólnie się analizuje czy ja źle rozumiem? 🙈

a skąd wiesz ze nie jestem dobrze zdiagnozowana?
A ja uważam że bez znaczenia czy ma się 21 lat czy 30 lub i więcej...do macierzyństwa trzeba dorosnac.teraz nie zaczniesz nic z tym robić to za parę lat możesz obudzić się z ręką w nocniku i pluć sobie w twarz że wcześniej nic nie zrobiłaś...Ja Cię popieram i trzymam kciuki aby wszystko było dobrze

reklama
A ja uważam że bez znaczenia czy ma się 21 lat czy 30 lub i więcej...do macierzyństwa trzeba dorosnac.teraz nie zaczniesz nic z tym robić to za parę lat możesz obudzić się z ręką w nocniku i pluć sobie w twarz że wcześniej nic nie zrobiłaś...Ja Cię popieram i trzymam kciuki aby wszystko było dobrze
bardzo dziękuję...

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry