reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W sierpniu testujemy, się nie poddajemy, a wysokie bety mieć będziemy🤞🤞

Ja zawsze na wizycie mówię, że chciałam sprawdzić czy torbiele nie rosną (mam torbiele endometrialne) 😅 co z tego, że kilka razy w miesiącu jestem u ginekologa ale zazwyczaj u różnych więc nie wiedzą o moich innych wizytach. 😂
Hej. I przy tych torbielach normalnie zachodzisz w ciaze ? Ja mam dwie male i nigdy w ciazy nie bylam. I kazdy lekarz mowi ze przez te torbiele 😣

reklama
Hej. I przy tych torbielach normalnie zachodzisz w ciaze ? Ja mam dwie male i nigdy w ciazy nie bylam. I kazdy lekarz mowi ze przez te torbiele 😣
Torbiele endometrialne mam od wielu lat, wcześniej miałam jedną małą na którą nikt nie zwracał uwagi- zaszłam w 8 ciąż- wszystkie stracone. Po ostatnim poronieniu w październiku nie mogę zajść w kolejną. Od czerwca mam już 3 lub więcej- to zależy którego ginekologa pytać więc w sumie nie wiem czy to może być ich wina. Ja się ich itak nie mogę pozbyć bo mam niskie AMH więc nie zdecyduje się na żaden zabieg który może mi obniżyć rezerwę.

Ja robiłam w roznych porach dnia i pik mialam zawsze akurat okolo 18. Wazne żeby nie robic z pierwszego moczu, bo moze zafalszowac wynik. Najlepiej 2h przed testem nie sikac i ograniczyc picie 🙂 warto robic je 2 razy dziennie jesli dopiero zaczynacie przygode z testami🙂
Dlatego ja też robię 2 razy dziennie ,bo jestem w tym świeża i nie do końca je ogarniam (te kreski)robię rano i wieczorem ...Ale też czytałam że powinniście je robić między 10 A 20 ,nie wiem czemu akurat takie godziny ale tak było na ulotce

Dziewczyny, to chyba niemozliwe przy wczorajszej becie poniżej 0,1

Siknelam jakieś 20 min temu na jeden i od razu pokazała się baaardO jaśniutkie kreswczkwC cien dosłownie, ale od razu z testować zrobialam jeszcze dwa inne i na każdym coś widać. Na żywo są wyraźniejsze/

Zatestwoalam bo zaczęły mnie bolec sutki i jajniki mam wrazenie, ze zaraz eksplodują
I jak tam u Ciebie, powtórzyłas w test? ❤️

Tak
Progesteron może powodować zwolnienie metabolizmu, zaparcia, pogorszenie cery, szybciej przetłuszczające się włosy, wzrost temperatury
Dzięki wielkie. Muszę czekać na testowanie i zastanawiam się czy jak zrobię progesteron w około 7/8 dpo czy jego wzrost będzie wskazywał że może będzie ciąża etc.

Dzięki wielkie. Muszę czekać na testowanie i zastanawiam się czy jak zrobię progesteron w około 7/8 dpo czy jego wzrost będzie wskazywał że może będzie ciąża etc.
Nie, progesteron na takim etapie wyglada tak samo bez względu czy do zapłodnienia doszło czy nie doszło. Nawet jeśli doszło to implantacja jest mało prawdopodobna - organizm nawet jeśli w ciąży jest, to w żaden sposób o tym nie wie i gospodarka hormonalna jeszcze nie reaguje.

Nie, progesteron na takim etapie wyglada tak samo bez względu czy do zapłodnienia doszło czy nie doszło. Nawet jeśli doszło to implantacja jest mało prawdopodobna - organizm nawet jeśli w ciąży jest, to w żaden sposób o tym nie wie i gospodarka hormonalna jeszcze nie reaguje.
Dzięki za rozwianie wątpliwości. W takim razie czekam 1tydzien i zacznę testować, może już coś będzie widać🙂

reklama
Rozumiem że do tego PIK jeszcze ciut brakuje?wczoraj nie dość że dość pokazywał swoje humorki mój jajniczek to wieczorem nie bolał A piekl, pierwszy raz coś takiego ,chyba że wcześniej nie starałam się o dzidziusia i nie zwracałam na to uwagi

Załączniki

• 20220804_075506.jpg
    20220804_075506.jpg
    1 014,2 KB · Wyświetleń: 85
Do góry