reklama
pluto_nova
Moderator
dlatego u mnie temperatura wszystko powie Aż się dziwię, że od początku nie mierzyłam i się tak strasznie przed tym broniłamZ własnej obserwacji wiem, że za tymi pęcherzykami to trudno nadążyć.
Kiedyś na monitoringu kd 10 dc mój pęcherzyk rósł bardzo wolno, nawet mniej niż 1 mm na dzień a nagle jak już byl 17 mm to dostał speeda i pękł następnego dnia.
Do tego ból jajnika w czasie owulacji. Zawsze myślałam, że boli jak jest owulacja. Potem wyszło, że bolało jak pęcherzyk rósł i się rozpychał. A czasem ten ból był już po owulacji, chyba przez ruchy jajowodu, który transportuje jajeczko do macicy
Karolina_123
Fanka BB :)
Podobno mówi się że najlepiej jak będzie miał 21-25 mmA ile mm powinien mieć pęcherzyk do pęknięcia? Szkoda, że nie ma takich monitoringów domowych, byłoby o wiele łatwiej
Wezu
A z jakiego termometru korzystasz?dlatego u mnie temperatura wszystko powie Aż się dziwię, że od początku nie mierzyłam i się tak strasznie przed tym broniłam
I z jakiej apki?
pluto_nova
Moderator
termometr Microlife na Allegro kupiłam. A temperaturę zapisuję we flo - po kilku cyklach już widziałam co i jak, w międzyczasie też testy owu i podglądanie na usg u lekarza co się ładnie pokrywało. Ale ja mam regularne cykle, wiec łatwiej mi było obserwować konkretne momenty cykluA z jakiego termometru korzystasz?
I z jakiej apki?
LadyCaro
@AScarlett przepisz mnie na 24 coś mi sie popierniczylo
AScarlett
Moderator
Juz sie robi@AScarlett przepisz mnie na 24 coś mi sie popierniczylo
E
eag
Gość
Chyba co lekarz to inaczej, mój który specjalizuje się w leczeniu niepłodności mówi, że od 17mm do maks 20mmA ile mm powinien mieć pęcherzyk do pęknięcia? Szkoda, że nie ma takich monitoringów domowych, byłoby o wiele łatwiej
Kejcik
cały tydzień tydzień o tym myślę bo w poniedziałek mój miał 17,4 mm także codziennie się zastanawiam czy to było jużA ile mm powinien mieć pęcherzyk do pęknięcia? Szkoda, że nie ma takich monitoringów domowych, byłoby o wiele łatwiej
reklama
pietraczkaa
Myślę, że już po owulacji jeśli w poniedziałek ponad 17mmcały tydzień tydzień o tym myślę bo w poniedziałek mój miał 17,4 mm także codziennie się zastanawiam czy to było już