reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W sierpniu testujemy, się nie poddajemy, a wysokie bety mieć będziemy🤞🤞

reklama
Ooo, to gdzie mój pęcherzyk do owulacji 😂😂
Dobra, mimo wszystko ustalam owulację na weekend, mąż już wie 😈
Ja w środę miałam 14mm, ciekawe ile dzisiaj. Średnio rośnie 2mm więc powinien mieć 20. My caly czas działamy, nie wiem tylko czy zrobić dzisiaj dzień przerwy 😜 App pokazuje mi owulacje na poniedziałek.

Ja w środę miałam 14mm, ciekawe ile dzisiaj. Średnio rośnie 2mm więc powinien mieć 20. My caly czas działamy, nie wiem tylko czy zrobić dzisiaj dzień przerwy 😜 App pokazuje mi owulacje na poniedziałek.
No ja po temperaturze widzę kiedy owu bo miałam ładny skok wczoraj (wiec owu przedwczoraj albo wczoraj, ale wczoraj jeszcze mnie jajnik bolał, bo pewnie pęcherzyk jeszcze uwierał) 😝 Ale bzykanko było przez te 2 dni 😂

No ja po temperaturze widzę kiedy owu bo miałam ładny skok wczoraj (wiec owu przedwczoraj albo wczoraj, ale wczoraj jeszcze mnie jajnik bolał, bo pewnie pęcherzyk jeszcze uwierał) 😝 Ale bzykanko było przez te 2 dni 😂
Przeważnie czuję ból, aktualnie jeszcze nic nie czułam. Wczoraj pojawił się śluz płodny. Robie testy owulacyjne 2xdziennie, wrzucę później foto😉

Mój rośnie ok 1mm na dzień bo we wtorek wieczorem miał 12mm 😜 więc raczej owu poniedziałek -wtorek o ile pęknie.

Mi apki pokazują od dzisiaj do poniedziałku bo mam kilka aplikacji 😅

Z własnej obserwacji wiem, że za tymi pęcherzykami to trudno nadążyć.
Kiedyś na monitoringu kd 10 dc mój pęcherzyk rósł bardzo wolno, nawet mniej niż 1 mm na dzień a nagle jak już byl 17 mm to dostał speeda i pękł następnego dnia.

Do tego ból jajnika w czasie owulacji. Zawsze myślałam, że boli jak jest owulacja. Potem wyszło, że bolało jak pęcherzyk rósł i się rozpychał. A czasem ten ból był już po owulacji, chyba przez ruchy jajowodu, który transportuje jajeczko do macicy🤷‍♀️

Ja mam dwie, i jedna pokazuje mi poniedziałek a druga czwartek🙈 ogólnie patrzę na app ale kieruje się odczuciem i teraz w tym cyklu testami. To mój pierwszy cykl starań, miesiąc wcześniej wg.app a nie odczucią i przegapiliśmy starania.

reklama
Z własnej obserwacji wiem, że za tymi pęcherzykami to trudno nadążyć.
Kiedyś na monitoringu kd 10 dc mój pęcherzyk rósł bardzo wolno, nawet mniej niż 1 mm na dzień a nagle jak już byl 17 mm to dostał speeda i pękł następnego dnia.

Do tego ból jajnika w czasie owulacji. Zawsze myślałam, że boli jak jest owulacja. Potem wyszło, że bolało jak pęcherzyk rósł i się rozpychał. A czasem ten ból był już po owulacji, chyba przez ruchy jajowodu, który transportuje jajeczko do macicy🤷‍♀️
Czyli mówisz, że może przyspieszyc. Bardzo dobrze 😜 wolałabym jednak weekend. Mnie boli wyłącznie po owulacji, zobaczymy jak będzie teraz 🤷

Do góry