reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W sierpniu testujemy, się nie poddajemy, a wysokie bety mieć będziemy🤞🤞

reklama
No i dużo rzeczy ma wpływ ba temperaturę ale ja słyszałam od jednego lekarza, że przed owu temperatura spada i wtedy można zobaczyć 🙂
niby tak, ale taki spadek może tez wystąpić kilka razy w cyklu, dopiero po kilku późniejszych temperaturach widzisz, że to było to 😂 Na tym mam np. dwa spadki i dopiero w późniejszych temperaturach widać, że to ten drugi jest prawilny 😂 Ale ja mam książkowe temperatury, a widziałam wykresy gdzie skoki i spadki są minimalne, bo niektóre kobiety tak mają i były z tego ciąże 😝
Niczemu nie można wierzyć na 100% 😂

Załączniki

• IMG_1532.jpeg
    IMG_1532.jpeg
    46 KB · Wyświetleń: 39
Paradoksalnie, moją najszybszą i najwyższą bete miałam przy najbardziej chorej ciąży - zaśniadzie i trochę nie rozumiem tego pędu by w 8-9 dniu beta była już dodatnia
Dla mnie ona może być dodatnia nawrt w 13dpo dopiero, oby była. W poprzednich ciążach miałam na thm etapie już dodatnia i dlatego założyłam, ze już po ptakach

@Wezu i teraz mój najlepszy przykład z cyklu po pierwszym biochemie jak mnie wszyscy chcieli oszukać 😂 Fota piku z 12dc (23 grudnia), na drugi dzień spadek temperatury, to myśle owu! Następnego dnia jeszcze większy spadek i myśle, że teraz to już napewno owu! Potem znowu spadki myśle wtf? I Owulacja była dopiero 20dc 😂🤣

Załączniki

• IMG_1533.jpeg
    IMG_1533.jpeg
    70,8 KB · Wyświetleń: 46
  • IMG_1534.jpeg
    IMG_1534.jpeg
    51,8 KB · Wyświetleń: 49
Wiecie o czym jeszcze myślę w kontekście potencjalnej ciąży... o mojej wadze :D Mam 5 kg nadwagi, ostatnio informowałam gina o swojej wadze, tzn. pytałam i odpowiedziałam. Wtedy sobie odjęłam 3 kg, ale od tego czasu tyle właśnie schudłam :D w każdym razie... nie skomentował tego w ogóle. Myślałam, że mi powie, że trzeba by było zrzucić te kilka kg, ale nic z tych rzeczy. Staram się, żeby wagę doprowadzić do porządku, bo wiem, że to też istotne... no ale jest jak jest :) A jak u Was w tej kwestii?

Wiecie o czym jeszcze myślę w kontekście potencjalnej ciąży... o mojej wadze :D Mam 5 kg nadwagi, ostatnio informowałam gina o swojej wadze, tzn. pytałam i odpowiedziałam. Wtedy sobie odjęłam 3 kg, ale od tego czasu tyle właśnie schudłam :D w każdym razie... nie skomentował tego w ogóle. Myślałam, że mi powie, że trzeba by było zrzucić te kilka kg, ale nic z tych rzeczy. Staram się, żeby wagę doprowadzić do porządku, bo wiem, że to też istotne... no ale jest jak jest :) A jak u Was w tej kwestii?
Ja mam akurat cale zycie niedowagę..
Ale z tego co slyszlam i nadwaga i niedowaga moga powodować problemy. Ale myślę osobiscie ze tu chodzi o jakieś duze odchylenia od normy, a nie 5kg. Mam kolezanki trochę na plusie i zaszły w ciaze bez problemów. Mam też takie które są w normie i nie zaszły- troche loteria ;)

@Wezu i teraz mój najlepszy przykład z cyklu po pierwszym biochemie jak mnie wszyscy chcieli oszukać 😂 Fota piku z 12dc (23 grudnia), na drugi dzień spadek temperatury, to myśle owu! Następnego dnia jeszcze większy spadek i myśle, że teraz to już napewno owu! Potem znowu spadki myśle wtf? I Owulacja była dopiero 20dc 😂🤣
Wow 😂 No właśnie dlatego z tą temperatura też jest różnie można się pogubić 😂 ja nie mierzę i zastanawiałam się czy zacząć ale sama nie wiem

Ale z tego co slyszlam i nadwaga i niedowaga moga powodować problemy. Ale myślę osobiscie ze tu chodzi o jakieś duze odchylenia od normy, a nie 5kg. Mam kolezanki trochę na plusie i zaszły w ciaze bez problemów. Mam też takie które są w normie i nie zaszły- troche loteria ;)
Tak, to wszystko to loteria. Nasz 1 dc - maszyna losująca jest pusta, zwalniamy komory….

I czekamy co nasze jajniki nam za piłkę wylosują czy będzie to szczęśliwy traf czy nie 😂

ja przy mojej dwójce dzieciaków przed ciążą ważyłam 45kg na 165cm wzrostu (cały czas stałam przy tej wadze, tylko w ciąży tyłam). Po 30-tce weszłam na nowy level z wagą, bo mi się przytyło i aktualnie ważę 57kg (wczoraj dokładnie 57,2 ale waga zmienia mi się tez w zależności od fazy cyklu, bo przy owu potrafię mieć 56, a przed okresem i w trakcie nawet 58 😂) i wg BMI jest w normie. Uważam tak samo jak @AScarlett, że utrudniać mogą raczej tylko duże odchylenia

reklama
ja przy mojej dwójce dzieciaków przed ciążą ważyłam 45kg na 165cm wzrostu (cały czas stałam przy tej wadze, tylko w ciąży tyłam). Po 30-tce weszłam na nowy level z wagą, bo mi się przytyło i aktualnie ważę 57kg (wczoraj dokładnie 57,2 ale waga zmienia mi się tez w zależności od fazy cyklu, bo przy owu potrafię mieć 56, a przed okresem i w trakcie nawet 58 😂) i wg BMI jest w normie. Uważam tak samo jak @AScarlett, że utrudniać mogą raczej tylko duże odchylenia
To 30 chyba jest jakaś magiczna granica... ja tez do 30 nie przekroczyłam 50kg, potem poszlo więcej. Aktualnie ok 55-56 mam..tylko ze ja mam 174 wzrostu 😅

Do góry