reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W sierpniu testujemy, się nie poddajemy, a wysokie bety mieć będziemy🤞🤞

No ja miałam zarówno w czasie starań naturalnych, jak i przed IUI.
W czasie starań naturalnych miało to turbodoładować jakość owulacji i naturalnie podnieść poziom progesteronu po. IUI to chyba nikt już nie robi bez stymulacji, bo stymulacja po prostu statystycznie zwiększa szanse, którą są niewielkie ale zawsze coś to daje.
ciekawe czy jak pójdę na moni to gin zaproponuje jakąś stymulkę dodatkową...

reklama
Może to przez dawki, ale przy pierwszym podejściu do IUI efekt u mnie był dokładnie taki jak naturalny - 1 pęcherzyk. Za drugim razem ewentualnie 2. Dopiero po zwiększeniu dawki pojawiły się 3, ale ten trzeci raczej nie dojrzał. I cała ta stymulacja po to, żeby pęcherzyków nie było więcej niż 2... na ilość idzie się dopiero przy IVF w sumie.
Możliwe 😄 zazwyczaj mam jeden duży, przy stymulacji miałam przynajmniej 2 duże pęcherzyki czasem 3. Zdziwiło mnie, że lekarz mi to zalecił ale stwierdziłam, że próbować trzeba może pomoże 😁

Cześć dziewczyny , podczytuje wasze wątki od jakiegoś czasu i bardzo Wam kibicuje . Nie spodziewałam się że do Was dołączę .... 21 maja urodziłam synka , niestety miał bardzo poważna wadę wrodzoną serduszka i zmarł po 12 dniach podczas operacji. Tydzień temu byłam na kontroli u ginekologa i dał nam zielone światło mimo że jeszcze nie miałam okresu ale wszystko jest ok i jajniki rozpoczęły pracę , proponował żeby zacząć próbować. Nie mam pojęcia kiedy miałam czy będę miała owulację więc będę testować premie pół sierpnia, jeżeli mogę prosić to proszę o wpisanie na 1 sierpnia . Trzymam kciuki ✊✊✊✊
z całego serca trzymam za Ciebie kciuki.

cały tydzień tydzień o tym myślę 😂 bo w poniedziałek mój miał 17,4 mm także codziennie się zastanawiam czy to było już 🫣

Tez tak mam :-) w zeszły poniedziałek miał 16 mm i lekarka mówiła ze można działać piątek i sobota. I teraz cały czas myśle czy to już po 😜🤷‍♀️
Dziewczyny czy Was też tak głowa boli i chce się rzygać po duphastonie? Biorę 8 dzień na wywołanie, jeszcze 2 dni mam brać, ale masakra! Czuje się codziennie jak na dobrym kacu 🤯
ja miałam migreny i czułam się napuchnięta jak balon.. dodatkowo samopoczucie jak w głębokiej depresji.

…..
jeśli chodzi o te „teksty zakazane” to mi przyjaciółka ciagle mówi „ze ja za bardzo chce itd” przez to nasze stosunki się bardzo oddaliły.
Dodatkowo w pracy jedna kobieta jak poroniłam powiedziała: „tak latała po ginekologach, wiedziałam ze coś nie tak będzie.. grzebał jej i takie są skutki” brak słów.

Proszę mnie wpisać na 8.08 ❤️❤️❤️

@AScarlett Proszę o wpisanie wersji optymistycznej tj 27.08 🍀
Ps: ostatnio zauważyłam, ze zawsze jak dodaje emotke koniczyny tu na forum to wybieram trzylistną wersje, zamiast cztero… Teraz wszystkie porażki nabierają nowego sensu

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry