reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

Akurat Aviva zawsze miała najlepsze odsetki wypłacania. Jak już się człowiek ubezpiecza to jednak trzeba się pilnować, żadnych wizyt na NFZ typu depresja z zagrożeniem samobójstwa, bo oczywiście, ze to mogą wyciągnąć albo odwyki na NFZ, bo powiedzą ze smierć w wyniku alkoholizmu/narkomanii

Gorzej jak człowiek potrzebuje iść leczyć się na depresję, a po prostu przejedzie go autobus 💁‍♀️

reklama
Jak miło, że pamiętasz ♥️.

Jedziemy tym razem na cyklu sztucznym, biorę Estrofem od wczoraj. Także nie będzie już zabawy w szukanie owulacji. Muszę też brać Acard i robić zastrzyki z heparyny. W środę mam badanie progesteronu i estradiolu, i w czwartek muszę się z tym pojawić na wizycie u lekarza. Wtedy zrobi mi USG, oceni jak reaguje moje endometrium i oby wyznaczył kiedy włączyć progesteron i kiedy transfer (w pierwszym tygodniu listopada pewnie).
Jesteś mega dzielna... mam nadzieję, że już niedługo zaświeci dla ciebie słoneczko ❤️

@997tenNumerToKlopoty co u Ciebie? Już chyba wróciłaś z tej imprezy z koleżankami 😅

Wczoraj był 26dc. Późnym wieczorem strasznie rozbolało mnie po lewej stronie podbrzusze. Jak leżałam bolało jeszcze gorze, ból był bardzo ciągnący, byłam pewna że to już na okres. Mąż się wystraszył bo jego kuzynka tak miała przy ciąży pozamacicznej, ale ja nie miałam pozytywnego testu ciążowego więc się uspokoił.
Koniec końców ból nad ranem ustał, więc wzięłam męża o 4 rano w obroty. 😁 Seks zaliczony przed okresem, mąż zaspokojony więc 🩸🩸może przychodzić.

Jak miło, że pamiętasz ♥️.

Jedziemy tym razem na cyklu sztucznym, biorę Estrofem od wczoraj. Także nie będzie już zabawy w szukanie owulacji. Muszę też brać Acard i robić zastrzyki z heparyny. W środę mam badanie progesteronu i estradiolu, i w czwartek muszę się z tym pojawić na wizycie u lekarza. Wtedy zrobi mi USG, oceni jak reaguje moje endometrium i oby wyznaczył kiedy włączyć progesteron i kiedy transfer (w pierwszym tygodniu listopada pewnie).
Kciuki mocno zaciśnięte ;)

Mi w którymś z poprzednich cyklów sniła się dziewczynka, ktorej poprawiałam kucyki. Urocze to było niestety nie prorocze.

Z symptomów owu - w tym miesiącu nareszcie od wczoraj mam wodniscie, dzisiaj śluz przyzwoity - rozciagliwy, a na wieczór pojawił się ból ale nie czuję jajnika a raczej jakby @ się zblizał... pasek owu nie wychodzi jeszcze pozytywny ale najmocniejszy ze wszystkich wykonanych w tym cyklu, więc czekam. Małż chory, to go nie męczę, seks co 3 lub co 2 dzień był... zaledwie kilka razy od początku cyklu, 12 dzień cyklu u mnie.
u mnie dzisiaj 14 dzień cyklu i bardzo podobne objawy.

Przeczytałam ostatnio ze kochając się co drugi dzień spermy jest więcej, ale plemniki wolniejsze. Natomiast kochając się codziennie spermy jest mniej, ale plemniki żywsze 😃

Gorzej jak człowiek potrzebuje iść leczyć się na depresję, a po prostu przejedzie go autobus 💁‍♀️
To działa tak, ze się do ubezpieczenia podaje jakaś przychodnie, do tej przychodni firma ubezpieczeniowa może się zgłosić, żeby otrzymać dokumentacje medyczna, robią to sami i dostają te dokumenty. Musza tam być naprawdę bardzo poważne rzeczy, żeby nie wypłacili. Przerabiany mam temat w najbliższej rodzinie mimo choroby, która się ujawniła PO podpisaniu umowy, pełnej dokumentacji medycznej, nawet z komentarzami lekarzy w watpliwosc stosowania się do zaleceń - wypłacili. Zapytali o to, czy była sekcja i czy jest jej możliwość- na moja odpowiedz, ze nikt sekcji prochów robić nie będzie dali sobie spokój. Zawsze można iść do sądu, jeśli są problemy i ja bym poszła.
I powtórzę raz jeszcze: oni zarabiają inwestując pieniądze to jedno, drugie, większość z nas dożyje wieku emerytalnego przy opłakanych emeryturach połowa zrezygnuje z tych ubezpieczeń odzyskując tylko mała sumę pieniędzy wpłaconych. Są do przodu. Tyle. Dlatego im się to opłaca, a nie dlatego, że oszukują i nie wypłacają.

reklama
u mnie dzisiaj 14 dzień cyklu i bardzo podobne objawy.

Przeczytałam ostatnio ze kochając się co drugi dzień spermy jest więcej, ale plemniki wolniejsze. Natomiast kochając się codziennie spermy jest mniej, ale plemniki żywsze 😃
U mnie dziś z kolei pasek Lh poranny z 0.59 wczoraj dziś spadł na 0,40, czuje delikatnie podbrzusze ale sluz - no kurła zrobił sie kremowy i jest bardzo wodnisty, temperatura niska z wczoraj 36.35 na 36,29 dziś a wczoraj byl wodnisty i rozciagliwy.
Rozkręca się w str owu ? Czy szykuje się nic. Sama już nie wiem.🤷‍♀️ Z seksem na totalnym luzie, małż chory, nie chcę go męczyć, wiadomo, ze nawet mu się nie chce, zresztą zasypia przed dziećmi🤷‍♀️ jakby był pik byłby seks, a tak to bardzo wyluzowałam w tym miesiącu jakby miało się już nigdy nie udać.

Do góry