reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

Ja mam w nationale n od paru lat i w sumie jak porównywałam to wychodzi korzystnie. Na śmierć jest 200 tys, do tego pakiet rozszerzony nowotwory 40 tys. Składka wspólna z mężem 152 zł. Teraz zmienialiśmy naszą opiekun ubezpieczenia i nam fajnie wszystko ustawiła według naszych potrzeb.
Zastanawiamy się jeszcze nad grupowym.. Tam dochodzą inne świadczenia typu urodzenie dziecka, urodzenie martwego dziecka nawet jest... Co w dzisiejszych czasach niestety się zdarza :( , trwały uszczerbek na zdrowiu, śmierć rodzica, nowotwory, choroby zakaźne itp.

reklama
Czy ja dobrze rozumiem (bo mi te tematy są obce) - że jak któraś z was umrze to mąż dostanie 200.000 zł?? 😶🤔 Za samą śmierć? Przecież każdy kiedyś umrze 🙃
Tak, chociaż płaci się te składki to myśl jest tylko taka, żeby nigdy z tego nie skorzystać. Takie ubezpieczenie musi być też jako zabezpieczenie kredytu w razie czego.
Jeśli trafi się np udar, zawał serca to wypłacają np 40 tys. Niestety urodzenie dziecka to tylko 1080 zł. Urodzenie martwego dziecka 2700 😒

Czy ja dobrze rozumiem (bo mi te tematy są obce) - że jak któraś z was umrze to mąż dostanie 200.000 zł?? 😶🤔 Za samą śmierć? Przecież każdy kiedyś umrze 🙃
Tak, dobrze rozumiesz. Mamy spory kredyt i fajnie, ze każdy kiedyś umrze, ale wporzo jak umrze mając lat 90, gorzej, jak mając 35

Grunt to znać priorytety😁.

Nasze starania są bardzo miłej atmosferze w tym miesiącu, według harmonogramu co dwa dni 😁.

Nawet mi się dziś śniło, że wysikałam dwie kreski, ale pewnie doopa będzie😂.

Mi w którymś z poprzednich cyklów sniła się dziewczynka, ktorej poprawiałam kucyki. Urocze to było niestety nie prorocze.

Z symptomów owu - w tym miesiącu nareszcie od wczoraj mam wodniscie, dzisiaj śluz przyzwoity - rozciagliwy, a na wieczór pojawił się ból ale nie czuję jajnika a raczej jakby @ się zblizał... pasek owu nie wychodzi jeszcze pozytywny ale najmocniejszy ze wszystkich wykonanych w tym cyklu, więc czekam. Małż chory, to go nie męczę, seks co 3 lub co 2 dzień był... zaledwie kilka razy od początku cyklu, 12 dzień cyklu u mnie.

Musi jeszcze umrzeć w okresie ochrony ubezpieczeniowej ;)
Ubezpieczenia mamy do końca, są tez takie, gdzie możesz np. zmniejszyć do 10-20 tysięcy po 70-tym roku życia. Można porównać, jakie to są różnice i zdecydować. Są te ubezpieczenia, gdzie wchodząc w wiek emerytalny możesz sobie zostawić ochronę na 10-20 tysięcy i wypłacić cześć pieniędzy. Naprawdę jest dużo różnych opcji

Tak, chociaż płaci się te składki to myśl jest tylko taka, żeby nigdy z tego nie skorzystać. Takie ubezpieczenie musi być też jako zabezpieczenie kredytu w razie czego.
Jeśli trafi się np udar, zawał serca to wypłacają np 40 tys. Niestety urodzenie dziecka to tylko 1080 zł. Urodzenie martwego dziecka 2700 😒
To jaka to musi być śmierć za 200.000 zł? Zainteresowało mnie to 😁
A dlatego, że zakładam, że im się musi to opłacać. A żeby nadkładać 200.000 zł to trzeba kupę czasu takie ubezpieczenie opłacać 🤔

reklama
To jaka to musi być śmierć za 200.000 zł? Zainteresowało mnie to 😁
A dlatego, że zakładam, że im się musi to opłacać. A żeby nadkładać 200.000 zł to trzeba kupę czasu takie ubezpieczenie opłacać 🤔
Normalna, taka naturalna albo wypadek albo po chorobie, ale w naszym wypadku mamy mało wyłączeń: nie w wyniku samobójstwa, akt terroryzmu/wojna, choroba na własne życzenie- przedawkowanie, skutki picia.
Polecam to czytać, bo niektórzy maja:
Sporty wysokiego ryzyka, upadek z powyżej 15m, niektóre zawody np. żołnierz, kaskader itp.
Ja tych wyłączeń mam naprawdę malutko

Do góry