U
użytkownik 213578
Gość
Ja mam prośbę o ocenienie mojego stosunku FSH(5.14) do LH (2,98)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Absolutnie bym nie pomyślała tak, nawet mam w rodzinie 3 siostry które z czystego przypadku miesiąc po miesiącu urodziły.A co sądzicie w sytuacji kiedy jedno z rodzeństwa oznajmia, że spodziewają się dziecka, a zaraz miesiąc później kolejne z rodzeństwa również? Rozmawialiśmy wczoraj na ten temat ze znajomymi i jestem ciekawa waszej opinii. Odebralibyście to źle? Jak zazdrość czy coś?
Haha dokładnie! Jakby to tak było łatweJak ja bym chciała z zazdrości zajść w ciążę na pstrykniecie palcem
niee, ja ogólnie 3 cykl. Po pierwszym ciąża poroniona, parę mies później jakoś nie zadziałało, a teraz będzie 3 cykl. Z tym, że nie nie następowały po sobie, były między nimi kilkumiesieczne przerwy z różnych powodów@Ceonis Ty też pierwszy raz masz iść na stymulację ?
A propo tego LH i FSH.. znalazłam takie info. I czy Wy to tak właśnie prawilnie badacie? Nie znam się na tym kompletnie
Badania w kobiecej niepłodności związanej z zaburzeniami owulacji to:
• w 10 dniu cyklu: estradiol, LH i FSH
• w 13 dniu cyklu: estradiol, LH i FSH
• w 21 dniu cyklu: PRL, testosteron i progesteron
Wyniki prawidłowe to:
• stosunek LH/FSH w 10. dniu cyklu równy 1
• narastanie stężenia estradiolu między 10. a 13. dniem
cyklu od 20 do 480 pg/ml
• stężenie progesteronu > 8ng/ml i prawidłowe stężenie
PRL i testosteronu
Chyba lepiej założyć, że owu wróciła i seksić się do upadłego w tych górach z założeniem, że robimy dziecko, co?Dziewczyny, chciałam się umówić na monitoring owulacji w przyszłym miesiącu, ale…owulacja wypada mi weekend listopadowy 11-13.11.
I mam pytanie- raczej nie ma sensu niczego monitorować,prawda?
Zwłaszcza, że planujemy jechać w góry do Czech na długi weekend.