reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

To jeszcze wiele przed Tobą (chociaż mam nadzieję, że nie). Ja też miałam duże nadzieje na poprzedni cykl: monitoring, piękny pęcherzyk, 21 mm, starania jak należy, potem wizyta, pęcherzyk pęknięty, ciałko żółte. I co?

💩

Ale jak to szło? Nowy cykl, nowe szanse 🤡
też miałąm tak w tym miesiacu :D ładny pęcherzyk, ładne endo, seks w dobrym czasie. I dupa, No ale pływaki nie te niestety

reklama
Dziewczyny, musze zamówić ashwagande z alliness, co jeszcze warto od nich wziąć? Na ta chwile biorę tylko pregne i Wit D.
Miałam NAC stamtąd, ale brałam tylko w 1 cyklu parę miesięcy temu bez efektów i zapomniałam o nim. W sumie podobno najlepsze efekty daje łącznie ze stymulacją owulacji, to może dam mu jeszcze szanse 😀

Muszę napisać, że Aromek fascynująco na mnie działa - okres trwał 2 dni. Równiuteńko. Przed lekiem było 4-5, po 3 cyklu suplementacji zeszło do 3 dni, a teraz dwa. Może finalnie skróci się do kilku godzin? 🤪 🤪 🤪

Chyba było bezowulacyjnie, bo dość skąpo, ale to w moim kalendarzu swego rodzaju rekord :D Nie umiem znaleźć przyczyny, ale moja siostra tak ma bez żadnego leczenia, więc może po prostu geny.
nigdy Aromek mi nie skrócił cyklu 🤔
monitorujesz potem te cykle ? Bierzesz coś na pęknięcie?

Zakładanie, że "może być problem z donoszeniem" zanim się zajdzie jest bez sensu. A nawet jak już będziesz w upragnionej ciąży to nie można się nastawiać że coś pójdzie nie tak. Bo jakby tak się głębiej zastanowić, to jest mnóstwo rzeczy ktore mogą pójść w trakcie ciąży "nie tak" i to rzeczy na które kompletnie nie masz wpływu. I nie łudź się, że masz jakikolwiek wpływ na zdrowie swojego dziecka (pomijam oczywiscie rzeczy oczywiste jak nie chlanie alkoholu i nie ćpanie). Nawet przyjmowanie supersuplementow, robienie unikatowych usg u superspecjalisty raz w tygodniu, przejście na l4 na całą ciążę, nic absolutnie NIC z tych rzeczy nie zadziała jako poczucie że zrobiło się wszystko w sytuacji kiedy rodzisz chore dziecko. Lubimy mieć takie poczucie w wielu sprawach, ale w mojej ocenie to złudne. I z doświadczenia niestety radzę martwić się danym problemem jak on wystąpi, nie na zapas.
No właśnie mam podstawy bać się donoszenia.
Oczywiście staram się, będę się cieszyć z pozytywnego testu, ale…już to kiedyś grali😞.

Póki co niczym się nie martwię, ale wiem, że jak znowu zajdę, to po prostu obawy, lęki będą ze mną. To akurat będzie silniejsze.

I wiem, że na pewne rzeczy nie mam wpływu- tak, jak napisałaś, ale lęk o szczęśliwe donoszenie pozostanie.

Ale organizm czasem płata figle... u niektórych cykl 13dniowy, u innych 40kilkudniowy.. ważne, że później wróciło do normy :)
@Emka_27 obsewuje swoje cykle od ponad 4 lat, moje cykle to 28-31 dni, zdarzyl się cykl 13 dni, ale zdarzyl się taki co miał 60. Naprawdę to normalne o ile nie zdarza się taka zmienność bardzo często. Pamiętaj ze organizm ludzki to nie zegrar, każdy ma swój rytm ;)

Kolejne 20 cykli jak w zegarku 😉

Załączniki

• 5E59312A-7522-4FE8-A09B-19B6EFC48CF2.jpeg
    5E59312A-7522-4FE8-A09B-19B6EFC48CF2.jpeg
    323,3 KB · Wyświetleń: 35
nigdy Aromek mi nie skrócił cyklu 🤔
monitorujesz potem te cykle ? Bierzesz coś na pęknięcie?
Monitorowałam pierwsze dwa z nim i pękało wszystko jak należy. Teraz miałam 3 bez kontroli, ale już się umówiłam na wizytę kontrolną za tydzień, żeby sprawdzić stan aktualny. Tak się nieco obawiam, że mogło coś się zadziać i powinnam brać coś na pęknięcie, bo mam coraz krótsze krwawienia i o ile poprzednie były konkretne, to ten był taki se ilościowo.

reklama
Do góry