reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

To jeszcze wiele przed Tobą (chociaż mam nadzieję, że nie). Ja też miałam duże nadzieje na poprzedni cykl: monitoring, piękny pęcherzyk, 21 mm, starania jak należy, potem wizyta, pęcherzyk pęknięty, ciałko żółte. I co?

💩

Ale jak to szło? Nowy cykl, nowe szanse 🤡
też miałąm tak w tym miesiacu :D ładny pęcherzyk, ładne endo, seks w dobrym czasie. I dupa, No ale pływaki nie te niestety

reklama
Dziewczyny, musze zamówić ashwagande z alliness, co jeszcze warto od nich wziąć? Na ta chwile biorę tylko pregne i Wit D.
Miałam NAC stamtąd, ale brałam tylko w 1 cyklu parę miesięcy temu bez efektów i zapomniałam o nim. W sumie podobno najlepsze efekty daje łącznie ze stymulacją owulacji, to może dam mu jeszcze szanse 😀

Muszę napisać, że Aromek fascynująco na mnie działa - okres trwał 2 dni. Równiuteńko. Przed lekiem było 4-5, po 3 cyklu suplementacji zeszło do 3 dni, a teraz dwa. Może finalnie skróci się do kilku godzin? 🤪 🤪 🤪

Chyba było bezowulacyjnie, bo dość skąpo, ale to w moim kalendarzu swego rodzaju rekord :D Nie umiem znaleźć przyczyny, ale moja siostra tak ma bez żadnego leczenia, więc może po prostu geny.
nigdy Aromek mi nie skrócił cyklu 🤔
monitorujesz potem te cykle ? Bierzesz coś na pęknięcie?

Zakładanie, że "może być problem z donoszeniem" zanim się zajdzie jest bez sensu. A nawet jak już będziesz w upragnionej ciąży to nie można się nastawiać że coś pójdzie nie tak. Bo jakby tak się głębiej zastanowić, to jest mnóstwo rzeczy ktore mogą pójść w trakcie ciąży "nie tak" i to rzeczy na które kompletnie nie masz wpływu. I nie łudź się, że masz jakikolwiek wpływ na zdrowie swojego dziecka (pomijam oczywiscie rzeczy oczywiste jak nie chlanie alkoholu i nie ćpanie). Nawet przyjmowanie supersuplementow, robienie unikatowych usg u superspecjalisty raz w tygodniu, przejście na l4 na całą ciążę, nic absolutnie NIC z tych rzeczy nie zadziała jako poczucie że zrobiło się wszystko w sytuacji kiedy rodzisz chore dziecko. Lubimy mieć takie poczucie w wielu sprawach, ale w mojej ocenie to złudne. I z doświadczenia niestety radzę martwić się danym problemem jak on wystąpi, nie na zapas.
No właśnie mam podstawy bać się donoszenia.
Oczywiście staram się, będę się cieszyć z pozytywnego testu, ale…już to kiedyś grali😞.

Póki co niczym się nie martwię, ale wiem, że jak znowu zajdę, to po prostu obawy, lęki będą ze mną. To akurat będzie silniejsze.

I wiem, że na pewne rzeczy nie mam wpływu- tak, jak napisałaś, ale lęk o szczęśliwe donoszenie pozostanie.

Ale organizm czasem płata figle... u niektórych cykl 13dniowy, u innych 40kilkudniowy.. ważne, że później wróciło do normy :)
@Emka_27 obsewuje swoje cykle od ponad 4 lat, moje cykle to 28-31 dni, zdarzyl się cykl 13 dni, ale zdarzyl się taki co miał 60. Naprawdę to normalne o ile nie zdarza się taka zmienność bardzo często. Pamiętaj ze organizm ludzki to nie zegrar, każdy ma swój rytm ;)

Kolejne 20 cykli jak w zegarku 😉

Załączniki

• 5E59312A-7522-4FE8-A09B-19B6EFC48CF2.jpeg
    5E59312A-7522-4FE8-A09B-19B6EFC48CF2.jpeg
    323,3 KB · Wyświetleń: 41
nigdy Aromek mi nie skrócił cyklu 🤔
monitorujesz potem te cykle ? Bierzesz coś na pęknięcie?
Monitorowałam pierwsze dwa z nim i pękało wszystko jak należy. Teraz miałam 3 bez kontroli, ale już się umówiłam na wizytę kontrolną za tydzień, żeby sprawdzić stan aktualny. Tak się nieco obawiam, że mogło coś się zadziać i powinnam brać coś na pęknięcie, bo mam coraz krótsze krwawienia i o ile poprzednie były konkretne, to ten był taki se ilościowo.

reklama
Do góry