reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

reklama
No to zaciskam żeby i biorę to dalej... pogadałam z moją mamą, która tez chodzi do tego gina co ja. Trochę mnie to pocieszyło, bo powiedziała, że on nie owija w bawełnę jak podejrzewa, że coś jest nie tak i od razu uprzedza, że może być problem z tym lub tamtym. Dało mi to trochę nadziei, że może u mnie to jednorazowa akcja z tym długim cyklem i że jak robił mi już 4 usg w różnych dniach cyklu to by zobaczył te policystyczne jajniki albo brak owu
Zawsze miałam regularne cykle 28-30dni. W listopadzie 2019 mój cykl trwał 36 dni, w grudniu 56dni!!!! Po tym cyklu zaszłam w pierwsza i jedyna jak dotychczas ciążę która trwała 45 dni. Od tamtej pory cykle jak w zegarku a ciąży brak. Nie stresuj się na zapas, długi cykl to nie koniec świata.

W poniedziałek mam mieć zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka jak to wygląda później? Sprawdzam sobie owulację testami? Jestem zielona w tym temacie dopiero zaczyna się nasza przygoda z leczeniem, a staramy się od 3 lat i nic.

Badałaś witamine e jak przyjmujesz? Bo ja ci powiem biore chyba z pół roku i zrobiłam ostatnio badania z ciekawosci a ona nie jest nawet w połowie normy 😂😂 musiałam zwiekszyc dawke. To samo z jodem w ogóle. Biore ponad 3 miesiące dawke 200, nie robiłam wcześniej badań ale diabetolog mi zaleciła brać. Z ciekawości jednak sobie zrobiłam badanie a tam dolna granica normy 😳 i mam brać teraz podwójną dawke. Jod w staraniach bardzo ważny, w polsce akurat cholernie drogie to badanie natomiast uważam, że warto. Na moje wrześniowe zajście pewnie i to się złożyło bo na bank musiałam mieć niedobór zanim zaczęłam brać. A co do witmainy e jeszcze to mam po niej przepiękne endometrium podobno, zreszta głównie z tego względu zaczęłam ją brać mimo, że nie było się do czego czepiać 😀 ja właśnie dziś pik owulacyjny. 1 cykl starań po poronieniu, laparoskopii, miałam scratching endometrium i biore acard, encorton bo mam wysokie nk. A od pozytywnego ciążowego do heparyny dołączam accofil. Miałam od owulacji ale nie bede póki co tak szaleć, może uda sie od samego zajscia 😀 podczytuje cie cały czas takze jestem na swiezo 🤣🤣🤣 a no i co endometrioza w całości usunięta, jajowody oba idealnie drożne więc baj baj ivf ufff...

Kiedy Cię wpisać na testowanie? :p

W poniedziałek mam mieć zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka jak to wygląda później? Sprawdzam sobie owulację testami? Jestem zielona w tym temacie dopiero zaczyna się nasza przygoda z leczeniem, a staramy się od 3 lat i nic.

Po zastrzyku nie testuj się. Testy wychodzą wtedy pozytywne, owulacyjne jak i te ciążowe tez. Zastrzyk podaje się zazwyczaj 1-2 dni przed inseminacją. Ja musiałam wziąć zastrzyk o 20 a następnego dnia o 14 miałam już inseminacje. Po inseminacji zacznij robić testy najlepiej 12/13 dni po zastrzyku, wcześniej mogą być fałszywie pozytywne.

Przepraszam, niepoczytalam i myślałam, ze masz tez inseminacje. Ale przy normalnym stosunku wygląda podobnie, najważniejsze żeby nie testować się za wcześnie

Ile masz dni po owu? 😉 Widziałam, że testowanie za 5 dni 🤞

A nie wiem czy była owu bo testy były blade, ale temp niby wzrosła. Więc niby 8dpo. Ale dziś biało na teście 🤣
Ale brzuch mnie zaczął boleć już wczoraj więc wiem że okres się skrada niestety i pojawiło się niestety plamienie 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ jutro rocznica ślubu i było by miło jakby się wstrzymał... bo tradycją jest zaliczyć seks w rocznicę 🤣🤣🤣

Po zastrzyku nie testuj się. Testy wychodzą wtedy pozytywne, owulacyjne jak i te ciążowe tez. Zastrzyk podaje się zazwyczaj 1-2 dni przed inseminacją. Ja musiałam wziąć zastrzyk o 20 a następnego dnia o 14 miałam już inseminacje. Po inseminacji zacznij robić testy najlepiej 12/13 dni po zastrzyku, wcześniej mogą być fałszywie pozytywne.
Dokładnie. Ja miałam pozytywne testy po zastrzyku do 15dpo 🥸😑.

reklama
Robisz zastrzyk i w ciągu 12-24h powinna wystąpić owulacja. Wtedy powinnaś uprawiać seks. Nie robisz żadnych testów do 14 dni po iniekcji, testy ciążowe mogą wychodzić fałszywie pozytywne. W 14 dniu po zastrzyku robisz test z moczu albo krwi.

Do góry