reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

Ja tak Was czytam i naszła mnie refleksja- te wszystkie wiesiołki, ogóreczniki i inne ashwagandy…Sorry, ale dla mnie to nabijanie kabzy ich producentom.
Jedna dostała sraczki, druga nie zauważyła poprawy, trzecia bierze, bo bierze.

Chwilowa moda.
Za chwilę pojawi się inna cudowna roślina, marketingowcy znajdą chwyt typu poprawa jakości śluzu.
Wiadomo, że starający się o dzieci (zwłaszcza z długim stażem) to idealny target, bo będą się chwytać różnych rzeczy.
Dlatego ja jestem team naturalne pomaganie sobie ( nie tylko w kwestii płodności ) typu siemię lniane, czarnuszka , kurkuma ...

W każdym razie ja się już na listopadowe testowanie nie zapisuje ... Myślę że może tak ma być i już że jestem już mamą dwójki chłopców w tym jeden czeka na mnie już gdzieś tam po drugiej stronie tęczy , bo kiedyś przecież wszyscy będziemy razem.

Będę wam kibicować i zerkać na wątek , bardzo trzymam za was kochane waleczne kobiety kciuki 😘😘💪

reklama
Ja tak Was czytam i naszła mnie refleksja- te wszystkie wiesiołki, ogóreczniki i inne ashwagandy…Sorry, ale dla mnie to nabijanie kabzy ich producentom.

Chwilowa moda.
Za chwilę pojawi się inna cudowna roślina, marketingowcy znajdą chwyt typu poprawa jakości śluzu.
Wiadomo, że starający się o dzieci (zwłaszcza z długim stażem) to idealny target, bo będą się chwytać różnych rzeczy.
Jaka moda? Przecież to faktycznie ma dobre właściwości 😂 dawniej sie o tym nie mówiło bo temat niepłodności nie był tak znany i rozgrzebywany. A to czy na kogoś zadziała to już indywidualna kwestia. Jednakże no ja po sobie np efekty faktycznie widze.

Ja brałam codziennie bo przez metformine mam niska b12 wiec troche tu jest problem. Biore za rzadko to mam bardzo niska b12 a za czesto to niska homocysteina. Teraz zmienilam na inną forme i wlasnie czekam na rpzesylke w tym tyg
A jaką teraz zamowiłaś? Mi bardzo ładnie podniósł się poziom B12 jak brałam ją samodzielnie w płynie. Nie w kompleksie :) miałam wtedy w górnej granicy normy.

Jaka moda? Przecież to faktycznie ma dobre właściwości 😂 dawniej sie o tym nie mówiło bo temat niepłodności nie był tak znany i rozgrzebywany. A to czy na kogoś zadziała to już indywidualna kwestia. Jednakże no ja po sobie np efekty faktycznie widze.
Jakieś publikacje naukowe dotyczące, np. oleju z wiesiołka są?

Publikacje z NCBI PubMed, nie artykuły ze stron typu Parenting.

Chwilowa moda.
Co do wiesiołka to nie ograniczałabym się tylko do działania na płodny śluz. Jego główne działanie, o którym nikt nie mówi na tym forum jest zupełnie inne.
Jest stosowany na poprawę skóry - w tym łuszczyca, trądzik. Ma też udowodnione działanie na typowo kobiece problemy - bolesne miesiączki, guzki piersi, torbiele. Cenne źródło omega 6:) więc nie zawsze jest to nabijanie na kasę.

A jaką teraz zamowiłaś? Mi bardzo ładnie podniósł się poziom B12 jak brałam ją samodzielnie w płynie. Nie w kompleksie :) miałam wtedy w górnej granicy normy.
Adenosylcobalamin z firmy KAL. Zobaczymy jak się spisze a folian zamieniłam na source naturals megafolinic. Tak mi polecono na grupie mthfr przy niskiej homocysteinie.

reklama
Do góry