reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

reklama
Jakoś w wakacje jechałam na weekend do Warszawy akurat w dzień kiedy mialam podać ovitrelle i dzwoniłam do ginki zapytać czy mogę podać dzień wcześniej, bo następnego dnia wyjeżdżam a przecież to cholerstwo trzeba przechowywać w lodowce, poza nią max godzinę. No i wtedy mi wytłumaczyła, ze jeśli podam w nieodpowiednim momencie, to pecherzyk owszem, pęknie, ale generalnie nic z tego nie będzie bo jest tak jak pisałam wyżej 🤷🏻‍♀️ Musiałam kupić wkłady chłodzące i torby termiczne do przewożenia leków.

Minimum to 6 więc ten bonusowy milimetr dla brata bliźniaka 😂😎
Ja ten wynik biorę z przymrużeniem oka bo w dniu owulacji (u tego gina od endo) było to 5mm No i od 1 października ciągle biorę estrofem dopochwowo, w różnych dawkach więc nie wiem jak z jakością tego endo.
Wogóle czytałam, że biorąc estrofem można nie mieć owulacji a ja miałam a brałam w owulację w choooj tabletek tego bo w 9dc moje endo miało zawrotne niecałe 3mm po stymulacji. 😅

Hejeczko, czytam i sikam :D byłam w tych kreskach smaganych wiatrem i deszczykiem majowym skropionym też :D
Dzisiaj odbieram testy z buźką i następny tydzień działamy. 22 lecimy na krótki urlop i wtedy właśnie wypada owu. Czas na uwolnienie głowy :D
@Zazuu masz jakiś patent na częstotliwość bzykania?
A to są na to jakieś patenty 😅?

My w tym cyklu stosujemy metodę co dwóch dni.

Ale w cyklu, w którym zaszłam, to było codziennie, a nawet i dwa razy pod rząd w czasie owu, także chyba nie ma patentu🫢.

Ok, tylko ona mi podała na ten duży pęcherzyk zastrzyk bo stwierdziła, że ten mniejszy się wchłonie bo jest zdecydowanie za mały no i wolno rósł (lewy jajnik mam policystyczny i zawsze te pęcherzyki rosną dużo dłużej niż na prawym)
Tak, musiałaś podać, żeby strzelić dominujący, a ze przy okazji strzelilas mniejszy to trudno ;) myśle, ze mimo ciałka gorszej jakości nic nie można wykluczyć, medycyna nie takie historie zna ;) może wiec będą 👯‍♀️😀

Ale w cyklu, w którym zaszłam, to było codziennie, a nawet i dwa razy pod rząd w czasie owu, także chyba nie ma patentu🫢.
No właśnie, tylko u nas problem jest z nasieniem więc tak kombinuję, że jak co dwa dni to będzie bardziej zagęszczone :D

co dwa dni góvno u mnie działa 😂 Przy pierwszym biochemie było dość intensywnie, ale byłam też chora, pierwszy raz mierzyłam temperaturę, ale przy drugim seks 16,17,18 i 19 (owulacja 18), a przy drugim seks 19, 21, 22 i wg temperatur owulacja 20
😂

Dziewczyny, dostaliśmy wyniki nasienia... Będziemy szli z nimi do lekarza, ale dopiero we wtorek... A ja nie wiem czy jest ok .. czy nie. Zerknięcie, bo ja tego nie ogarniam za bardzo i się martwię....

Załączniki

• Screenshot_2022-10-14-16-26-10-130_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2022-10-14-16-26-10-130_com.android.chrome.jpg
    177,6 KB · Wyświetleń: 67
  • Screenshot_2022-10-14-16-26-20-764_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2022-10-14-16-26-20-764_com.android.chrome.jpg
    197,6 KB · Wyświetleń: 70
  • Screenshot_2022-10-14-16-26-40-110_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2022-10-14-16-26-40-110_com.android.chrome.jpg
    194,9 KB · Wyświetleń: 61
  • Screenshot_2022-10-14-16-26-50-252_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2022-10-14-16-26-50-252_com.android.chrome.jpg