reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

reklama
Jakoś w wakacje jechałam na weekend do Warszawy akurat w dzień kiedy mialam podać ovitrelle i dzwoniłam do ginki zapytać czy mogę podać dzień wcześniej, bo następnego dnia wyjeżdżam a przecież to cholerstwo trzeba przechowywać w lodowce, poza nią max godzinę. No i wtedy mi wytłumaczyła, ze jeśli podam w nieodpowiednim momencie, to pecherzyk owszem, pęknie, ale generalnie nic z tego nie będzie bo jest tak jak pisałam wyżej 🤷🏻‍♀️ Musiałam kupić wkłady chłodzące i torby termiczne do przewożenia leków.

Minimum to 6 więc ten bonusowy milimetr dla brata bliźniaka 😂😎
Ja ten wynik biorę z przymrużeniem oka bo w dniu owulacji (u tego gina od endo) było to 5mm No i od 1 października ciągle biorę estrofem dopochwowo, w różnych dawkach więc nie wiem jak z jakością tego endo.
Wogóle czytałam, że biorąc estrofem można nie mieć owulacji a ja miałam a brałam w owulację w choooj tabletek tego bo w 9dc moje endo miało zawrotne niecałe 3mm po stymulacji. 😅

Hejeczko, czytam i sikam :D byłam w tych kreskach smaganych wiatrem i deszczykiem majowym skropionym też :D
Dzisiaj odbieram testy z buźką i następny tydzień działamy. 22 lecimy na krótki urlop i wtedy właśnie wypada owu. Czas na uwolnienie głowy :D
@Zazuu masz jakiś patent na częstotliwość bzykania?
A to są na to jakieś patenty 😅?

My w tym cyklu stosujemy metodę co dwóch dni.

Ale w cyklu, w którym zaszłam, to było codziennie, a nawet i dwa razy pod rząd w czasie owu, także chyba nie ma patentu🫢.

Ok, tylko ona mi podała na ten duży pęcherzyk zastrzyk bo stwierdziła, że ten mniejszy się wchłonie bo jest zdecydowanie za mały no i wolno rósł (lewy jajnik mam policystyczny i zawsze te pęcherzyki rosną dużo dłużej niż na prawym)
Tak, musiałaś podać, żeby strzelić dominujący, a ze przy okazji strzelilas mniejszy to trudno ;) myśle, ze mimo ciałka gorszej jakości nic nie można wykluczyć, medycyna nie takie historie zna ;) może wiec będą 👯‍♀️😀

Ale w cyklu, w którym zaszłam, to było codziennie, a nawet i dwa razy pod rząd w czasie owu, także chyba nie ma patentu🫢.
No właśnie, tylko u nas problem jest z nasieniem więc tak kombinuję, że jak co dwa dni to będzie bardziej zagęszczone :D

co dwa dni góvno u mnie działa 😂 Przy pierwszym biochemie było dość intensywnie, ale byłam też chora, pierwszy raz mierzyłam temperaturę, ale przy drugim seks 16,17,18 i 19 (owulacja 18), a przy drugim seks 19, 21, 22 i wg temperatur owulacja 20
😂

Dziewczyny, dostaliśmy wyniki nasienia... Będziemy szli z nimi do lekarza, ale dopiero we wtorek... A ja nie wiem czy jest ok .. czy nie. Zerknięcie, bo ja tego nie ogarniam za bardzo i się martwię....

Załączniki

• Screenshot_2022-10-14-16-26-10-130_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2022-10-14-16-26-10-130_com.android.chrome.jpg
    177,6 KB · Wyświetleń: 70
  • Screenshot_2022-10-14-16-26-20-764_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2022-10-14-16-26-20-764_com.android.chrome.jpg
    197,6 KB · Wyświetleń: 73
  • Screenshot_2022-10-14-16-26-40-110_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2022-10-14-16-26-40-110_com.android.chrome.jpg
    194,9 KB · Wyświetleń: 64
  • Screenshot_2022-10-14-16-26-50-252_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2022-10-14-16-26-50-252_com.android.chrome.jpg