reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

reklama
W sumie skoro tamten gin nic nie mówił o drugim zapadniętym to może wtedy jeszcze był cały. Gdybym tej gince wczoraj powiedziała, że miałam na prawym i na lewym pęcherzyk to bym mogła pomyśleć, że się pomyliła ale ja jej tylko mówiłam, że powinnam być po owulacji a ona mi mówi, że na prawym ciałko i na lewym też gorszej jakości ciałko więc pękły dwa. I powiem Ci, że nawet te ciałka po zastrzyku faktycznie wyglądają jak ciałka bo są podobnej struktury jak jajnik a nie wyglądają jak zwykły pęcherzyk z czarnym środkiem jak w poprzednich miesiącach więc być może to moja pierwsza prawidłowa owulacja od dłuższego czasu. 😅

Życzę sonie z tego conajmniej jedbo dziecko😎

Uwaga odpowiadam:
Jeśli podasz zastrzyk zbyt wcześnie to wyrzut Lh może spowodować pekniecie niedojrzałego pęcherzyka a wtedy powstały oocyt będzie niedostatecznie gotowy na końcowa fazę wzrostu (dojrzewania). Najprawdopodobniej dlatego lekarka nazwała to ciałkiem „gorszej jakości” ;)
Ogólnie ten cały lewy jajnik jest złej jakości. 😅 I czyli rozumiem, że bliźniaków z tego nie będzie? Uff. 😅

Hejeczko, czytam i sikam :D byłam w tych kreskach smaganych wiatrem i deszczykiem majowym skropionym też :D
Dzisiaj odbieram testy z buźką i następny tydzień działamy. 22 lecimy na krótki urlop i wtedy właśnie wypada owu. Czas na uwolnienie głowy :D
@Zazuu masz jakiś patent na częstotliwość bzykania?

Teoretycznie tak, w praktyce nie wiem bo są dziewczyny co mają pik przez 8dni😂
Ale @pluto_nova mówiła, że miała 2 piki więc miała 2 wyrzuty tylko przy pierwszym jajko nie pękło 😂
tak dokładnie! Normalnie miałam pozytywny test owu 12dc
(cykl po pierwszym biochemie), ale wg temperatur i później wydłuzonym cyklu (bo okres się przesunął) miałam owulację 20dc

Załączniki

• IMG_2279.jpeg
    IMG_2279.jpeg
    69 KB · Wyświetleń: 46
reklama
Hejeczko, czytam i sikam :D byłam w tych kreskach smaganych wiatrem i deszczykiem majowym skropionym też :D
Dzisiaj odbieram testy z buźką i następny tydzień działamy. 22 lecimy na krótki urlop i wtedy właśnie wypada owu. Czas na uwolnienie głowy :D
@Zazuu masz jakiś patent na częstotliwość bzykania?

Pytasz typiary co w ciągu ostatnich 30 dni bzykala się 3 razy 😂
Ale polecam wedle zapotrzebowania oby częściej niz 3 razy 😂

Do góry