reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

reklama
W sumie skoro tamten gin nic nie mówił o drugim zapadniętym to może wtedy jeszcze był cały. Gdybym tej gince wczoraj powiedziała, że miałam na prawym i na lewym pęcherzyk to bym mogła pomyśleć, że się pomyliła ale ja jej tylko mówiłam, że powinnam być po owulacji a ona mi mówi, że na prawym ciałko i na lewym też gorszej jakości ciałko więc pękły dwa. I powiem Ci, że nawet te ciałka po zastrzyku faktycznie wyglądają jak ciałka bo są podobnej struktury jak jajnik a nie wyglądają jak zwykły pęcherzyk z czarnym środkiem jak w poprzednich miesiącach więc być może to moja pierwsza prawidłowa owulacja od dłuższego czasu. 😅

Życzę sonie z tego conajmniej jedbo dziecko😎

Uwaga odpowiadam:
Jeśli podasz zastrzyk zbyt wcześnie to wyrzut Lh może spowodować pekniecie niedojrzałego pęcherzyka a wtedy powstały oocyt będzie niedostatecznie gotowy na końcowa fazę wzrostu (dojrzewania). Najprawdopodobniej dlatego lekarka nazwała to ciałkiem „gorszej jakości” ;)
Ogólnie ten cały lewy jajnik jest złej jakości. 😅 I czyli rozumiem, że bliźniaków z tego nie będzie? Uff. 😅

Hejeczko, czytam i sikam :D byłam w tych kreskach smaganych wiatrem i deszczykiem majowym skropionym też :D
Dzisiaj odbieram testy z buźką i następny tydzień działamy. 22 lecimy na krótki urlop i wtedy właśnie wypada owu. Czas na uwolnienie głowy :D
@Zazuu masz jakiś patent na częstotliwość bzykania?

Teoretycznie tak, w praktyce nie wiem bo są dziewczyny co mają pik przez 8dni😂
Ale @pluto_nova mówiła, że miała 2 piki więc miała 2 wyrzuty tylko przy pierwszym jajko nie pękło 😂
tak dokładnie! Normalnie miałam pozytywny test owu 12dc
(cykl po pierwszym biochemie), ale wg temperatur i później wydłuzonym cyklu (bo okres się przesunął) miałam owulację 20dc

Załączniki

• IMG_2279.jpeg
    IMG_2279.jpeg
    69 KB · Wyświetleń: 43
reklama
Hejeczko, czytam i sikam :D byłam w tych kreskach smaganych wiatrem i deszczykiem majowym skropionym też :D
Dzisiaj odbieram testy z buźką i następny tydzień działamy. 22 lecimy na krótki urlop i wtedy właśnie wypada owu. Czas na uwolnienie głowy :D
@Zazuu masz jakiś patent na częstotliwość bzykania?

Pytasz typiary co w ciągu ostatnich 30 dni bzykala się 3 razy 😂
Ale polecam wedle zapotrzebowania oby częściej niz 3 razy 😂

Do góry